Παρασκευή 8 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ- ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συντονίζονται για να επιβιώσουν

Συγκρότησαν Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και μαζί με τους εμποροϋπαλλήλους κατεβαίνουν στους δρόμους στις 18 Απρίλη

Το δικό τους μέτωπο προτάσσουν οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι του Πειραιά στην αντιλαϊκή, φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως αποτυπώνεται και στο εκτρωματικό νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του ωραρίου, που τους οδηγεί στη συρρίκνωση και τον αφανισμό. Σε σύσκεψη του κλάδου που έγινε προχτές το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με πρωτοβουλία εκπροσώπων από τις διοικήσεις δεκάδων Συλλόγων των ΕΒΕ της περιφέρειας του Πειραιά, αφού εκτίμησαν ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να αποτρέψει την επιδρομή σε βάρος τόσο του κλάδου τους όσο και σε βάρος των εργαζομένων, είναι ο συντονισμένος αγώνας όλων όσοι θίγονται από αυτή την πολιτική, αποφάσισαν τη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.

Με τη Συντονιστική επιδιώκουν, όπως αναφέρεται στη διακήρυξη που ενέκριναν, να ενώσουν τα αγωνιστικά τους βήματα με τους εργαζόμενους, στη βάση του διεκδικητικού πλαισίου που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Να συμβάλουν στο άνοιγμα του δρόμου για μια άλλη πολιτική υπέρ των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων και όχι των μονοπωλίων.

Στα πλαίσια αυτών των κατευθύνσεων, η Συντονιστική μαζί με την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά αποφάσισαν να αναλάβουν άμεσα δράση συμμετέχοντας στην κινητοποίηση στις 18 Απρίλη, με τη διοργάνωση δύο ταυτόχρονων συγκεντρώσεων στην περιοχή του Πειραιά. Η μία θα γίνει στις 7 το απόγευμα στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά και η δεύτερη την ίδια ώρα στην πλατεία Ταξιαρχών του Κορυδαλλού. Μάλιστα τη δεύτερη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία μέσα από το εμπορικό κέντρο της περιοχής που θα καταλήξει στην πλατεία Αγίου Νικολάου της Νίκαιας.

Τη Συντονιστική Επιτροπή αποτελούν: Παντελής Αντωνιάδης μέλος της διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιάννης Βασιλόπουλος μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Φάνης Δουλάκης πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών Νίκαιας, Ευαγγελία Καραμανιόλη γενική γραμματέας Συλλόγου Καθαριστηρίων πειραιά, Παναγιώτης Κουρεμμένος πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξύλου, Γιάννης Ντάφλος πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματοβιοτεχνών - Εμπόρων Κορυδαλλού, Μανόλης Ραπανάκης πρόεδρος Σωματείου Φωτιστικών, Ηλίας Πατρίκιος πρόεδρος συνταξιούχων ΤΕΒΕ Πειραιά, Θόδωρος Παναγόπουλος μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Πειραιά, Σάββας Φουστανελάς μέλος της διοίκησης της Ενωσης Επαγγελματοβιοτεχνών Περάματος, Νίκος Τσαρνιτσιώλης τυπογράφος.

Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία των κοινών συλλαλητηρίων που διοργανώνουν στις 18 Απρίλη εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρέμποροι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος και στη Θεσσαλονίκη, στις 7.30 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.

Το κοινό κείμενο - κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Αθήνας συνυπογράφουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών, ΕΠΕ και Γραφείων, το Σωματείο Εργαζομένων σε «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ», το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων «Αφοί Κωνσταντακάτου», η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Ομοσπονδία Επαγγελματικών - Βιοτεχνικών - Εμπορικών Σωματείων Μεσογείων Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθαριστηρίων και το Σωματείο Κομμωτών Αθήνας «Ο ΕΡΜΗΣ».

Στη Θεσσαλονίκη, εκτός από την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το κάλεσμα συμμετοχής στην κοινή συγκέντρωση υπογράφει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Θεσσαλονίκης.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν ήδη αποφασίσει κινητοποιήσεις καλούν όλα τα εργατικά σωματεία και τους φορείς των αυτοαπασχολουμένων και των μικρεμπόρων να πάρουν αποφάσεις για την οργάνωση συλλαλητηρίων, στις 18 Απρίλη, σε κάθε πόλη της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ