Κυριακή 10 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φρόνιμοι τώρα οι «σαματατζήδες»;

Μετά από πολλές αναβολές τα κατάφεραν, τελικά, οι «γαλαζούληδες» και θα γίνει, σήμερα, ο «επίσημος γιορτασμός» του Κιλελέρ. Βεβαίως, δεν πρόκειται για κανένα αγωνιστικό γιορτασμό - άλλωστε αυτός έγινε στις 20 Μάρτη, με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ και με μαζική και δυναμική συμμετοχή των αγροτών - αλλά για μια σύναξη επισήμων, με τη συμμετοχή κάποιων «διαμαρτυρόμενων» βαμβακοπαραγωγών της Λάρισας.

Μάλιστα, από το «πανηγύρι» θα λείπει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης - αντ' αυτού θα παραβρεθεί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας - ο οποίος «έγραψε κανονικά» τους «αγωνισταράδες» της Ενωσης Συνεταιρισμών Λάρισας, οι οποίοι επιζητούσαν, μετά ζήλου και παρακαλίων, τη συμμετοχή του, για να συντηρήσουν τη δήθεν αντιπαράθεση που διαλαλούν - χωρίς να τους πιστεύει πια κανείς - ότι έχουν μαζί του.

Φαίνεται, δε, ότι η απουσία του Ε. Μπασιάκου, θ' αποτρέψει το «σαματά» που προγραμμάτιζαν οι «γαλαζούληδες» αγροτοσυνδικαλιστές, οι οποίοι δηλώνουν, τώρα, ότι θα κάτσουν «φρόνιμοι».

Αλλά, αφού δεν θα κάνουν «φασαρία», γιατί θα πάνε στο Κιλελέρ; Για να προβάλλουν το ένα και μοναδικό αίτημα, για απορρόφηση των αδιάθετων ποσοτήτων βαμβακιού; Μάλλον, αφού για τ' άλλα μεγάλα προβλήματα των αγροτών, που δημιουργούνται από την εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, όχι μόνο δε διαμαρτύρονται, αλλά κάνουν σαν να μην τα ξέρουν. Αλλωστε, οι «γαλαζούληδες» της Ενωσης Συνεταιρισμών Λάρισας δεν κρύβουν ότι, επί της ουσίας, συμφωνούν με την πολιτική ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών, όπως δεν κρύβουν, πλέον, πως εκπροσωπούν τα συμφέροντα κάποιων μεγαλοχωραφάδων της περιοχής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ