Σάββατο 9 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΕΜΠΟΡΟΙ
Απάντηση μ' ένα στόμα

Λένε «όχι» στην απελευθέρωση του ωραρίου, με κοινές συγκεντρώσεις στις 18 Απρίλη

Ενα ακόμα βήμα στο συντονισμό του αγώνα τους κάνουν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρέμποροι, διοργανώνοντας κοινές συγκεντρώσεις τη Δευτέρα 18 του Απρίλη ενάντια στα αντεργατικά - αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου, την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Στην Αθήνα η κοινή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος στις 6 μ.μ. και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου, στις 7.30 μ.μ. Το κοινό κάλεσμα για τη συγκέντρωση συνυπογράφουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών, ΕΠΕ και Γραφείων, το Σωματείο Εργαζομένων σε «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ», το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Αφοί Κωνσταντακάτου, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών, Εμπορικών Σωματείων Μεσογείων Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθαριστηρίων, το Σωματείο Κομμωτών Αθήνας «Ο ΕΡΜΗΣ».

Στη Θεσσαλονίκη, στην κοινή συγκέντρωση καλούν η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Θεσσαλονίκης. Στον Πειραιά, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ διοργανώνουν δύο ταυτόχρονες συγκεντρώσεις στις 7 το απόγευμα, μία στον ηλεκτρικό σταθμό της πόλης και μία στην πλατεία Ταξιαρχών του Κορυδαλλού.

Με τις οικογένειές τους

Στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στην κινητοποίηση της 18ης Απρίλη, οι εμποροϋπάλληλοι κατεβαίνουν στους δρόμους με τις οικογένειες στο πλευρό τους. Αύριο, Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, διαδηλώνουν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου, με έναν πρωτότυπο τρόπο θα αναδείξουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους, τις διεκδικήσεις τους, για ανθρώπινο ωράριο και ανθρώπινη δουλιά, για 1.200 ευρώ κατώτερο μισθό, για κοινωνικές παροχές που να εξασφαλίζουν ανθρώπινη ζωή γι' αυτούς και τα παιδιά τους.

Με ανοιχτή επιστολή που έστειλε χτες η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης προς τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης ενημερώνει για την εκδήλωση και τον καλεί να παραβρίσκεται στο υπουργείο για να ακούσει τους ίδιους και τα παιδιά τους που βροντοφωνάζουν πως η απελευθέρωση του ωραρίου και οι ελαστικές μορφές εργασίας έχουν πρώτο θύμα την οικογένεια. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή, «το απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι απάνθρωπο:

Για μας τους εργαζόμενους αφού συνέβαλε στην επιβολή ελαστικών μορφών εργασίας, στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας και στην εκμηδένιση του ελεύθερου χρόνου μας.

Για τους αυτοαπασχολούμενους - μικρούς εμπόρους αφού οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία.

Η Κυριακή είναι η μέρα για την οικογένειά μας, για τον εαυτό μας, για κοινωνικές επαφές, επισκέψεις...

Η Κυριακή είναι οικογενειακή γιορτή για κάθε εργαζόμενο και δεν τη θυσιάζουμε για τα κέρδη των πολυεθνικών και μεγαλεμπόρων.

Την Κυριακή 10 Απρίλη την αφιερώνουμε στα παιδιά μας που τόσο λίγο βλέπουν τους γονείς τους.

Σας καλούμε να γιορτάσετε με τη χαρά και το παιχνίδι των παιδιών μας και να μεταφέρετε στην κυβέρνηση, αλλά και το Κοινοβούλιο την αλήθεια: Η απελευθέρωση του ωραρίου και οι ελαστικές μορφές εργασίας έχουν πρώτο θύμα την οικογένεια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η διαμαρτυρία εμποροϋπαλλήλων και επαγγελματιών (2023-04-05 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες οργάνωσης της πάλης για την κυριακάτικη αργία (2018-06-08 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας στο Εμπόριο (2015-03-24 00:00:00.0)
Ενιαία απάντηση στον κοινό αντίπαλο (2005-07-06 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για την επιτυχία της (2005-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ