Τρίτη 12 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ
Την Παρασκευή η ιδρυτική συνέλευση

Στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ενωσης Λογιστών

Στην Ιδρυτική του Συνέλευση προχωράει το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την Παρασκευή 15 Απρίλη στις 7.30 μμ στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

H πολύτιμη εμπειρία από το 1999 του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), έχει δώσει πολλά στη λαϊκή πάλη και αποτελεί στέρεο εφαλτήριο για την προσπάθεια αυτή που συσπειρώνει εργαζόμενους στα ΜΜΕ, δημοσιογράφους, διοικητικούς υπάλληλους, τεχνικούς. Οπως σημειώνεται στην πρόσκληση και το σχέδιο ιδρυτικής διακήρυξης που θα συζητηθεί διεξοδικά στη συνέλευση, «χειραγώγηση, φαλκίδευση του δημοκρατικού δικαιώματος στην ενημέρωση, χαμηλοί μισθοί, διαφόρων τύπων συμβάσεις, ανεργία και ταυτόχρονα συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες» είναι η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Και συνεχίζει: «Ολα αυτά επιβεβαιώνουν την ανάγκη αγωνιστικού πόλου και στο χώρο μας που θα συστρατευτεί με το ταξικό κίνημα που παλεύει για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης».

«Προτάσσουμε τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες χτυπώντας την αιτία των προβλημάτων, γνωρίζοντας ότι αυτές μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο σε ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου» σημειώνει η διακήρυξη της επιτροπής πρωτοβουλίας για τη δημιουργία του μετώπου και καταλήγει: «Ο αγώνας θα είναι δύσκολος και ο αντίπαλος είναι αποφασισμένος. Εμείς που παίρνουμε την πρωτοβουλία σε καλούμε στη δημιουργία του Αγωνιστικού Μετώπου Εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Με προσεκτικά βήματα σε κάθε χώρο δουλειάς, ανάλογα με την ιδιαιτερότητα του, προχωράμε και στη διαδρομή όλο και περισσότεροι συνάδελφοι θα συστρατεύονται καθώς θα πείθονται ότι κάθε κατάκτηση θα είναι κατάκτηση ήθους, αλήθειας και αξιοπρέπειας. Σε κάθε επίπεδο και κυρίως στο εσωτερικό του Αγωνιστικού Μετώπου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ