Τρίτη 12 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΛΦΑ ΤΕΛΕΓΟΥΟΡΝΤ»
Συνεχίζονται οι προκλήσεις

Με τη συνδρομή της Αστυνομίας, η εργοδοσία επιχείρησε να αποτρέψει εξόρμηση συνδικαλιστών

Το καθεστώς γαλέρας, οι άθλιες συνθήκες δουλιάς, οι μισθοί πείνας και η διαρκής τρομοκράτηση των εργαζομένων, που επικρατούν στην εταιρία τηλεπωλήσεων «ΑΛΦΑ ΤΕΛΕΓΟΥΟΡΝΤ», επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμη φορά την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια εξόρμησης που πραγματοποίησαν συνδικαλιστές του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας στην εταιρία. Η εργοδοσία προσπάθησε με κάθε τρόπο να εμποδίσει την εξόρμηση, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να καλέσει και την Αστυνομία!

Η εργοδοσία είχε «φροντίσει» να ενημερώσει τους εργαζόμενους να πάνε αργότερα στη δουλιά, προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους. Νωρίς το πρωί οι συνδικαλιστές έφτασαν έξω από την επιχείρηση, αλλά οι πόρτες της εταιρίας είχαν σφραγιστεί, προκειμένου να μην μπουν μέσα. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας εμφανίστηκε προκλητικά μπροστά στην αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών, ζητώντας τους να φύγουν, ενώ στη συνέχεια κάλεσε και την Αστυνομία για να τους διώξει.

Οι συνδικαλιστές διαμαρτυρήθηκαν έντονα και πέτυχαν την αποχώρηση του περιπολικού. Κατά την προσέλευση των εργατριών και παρά την προσπάθεια του εργοδότη να τις βάλει μέσα στην κυριολεξία «σηκωτές», η ανακοίνωση μοιράστηκε, ενώ οι συνδικαλιστές δήλωσαν ότι θα βρεθούν σύντομα ξανά έξω από την επιχείρηση για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους.

Οι συνθήκες που επικρατούν στο εργασιακό γκέτο της «ΑΛΦΑ ΤΕΛΕΓΟΥΟΡΝΤ» ήρθαν στην επιφάνεια όταν πριν από λίγο καιρό η εταιρία απέλυσε την εργαζόμενη Μαρία Γάτη, επειδή πήρε μέρος στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το ΠΑΜΕ. Η επίσημη δικαιολογία για την απόλυσή της ήταν ότι αρνήθηκε να τραγουδήσει τον... ύμνο (!) της εταιρίας. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας για την απόλυση.

Ενδεικτικό των εργασιακών σχέσεων που έχουν επιβληθεί στην επιχείρηση είναι και το ότι, εκτός από τους 30 περίπου εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου - στην πλειοψηφία τους γυναίκες - η εργοδοσία ανά βδομάδα με τη μέθοδο της «μαθητείας» απολύει και προσλαμβάνει 20 με 30 εργαζόμενους επιπλέον!

Οι «μόνιμοι», αν συμπληρώσουν πωλήσεις αξίας 3.501 ευρώ, θα πάρουν τον κατώτερο μισθό που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, διαφορετικά θα αμειφθούν με το 20% των πωλήσεων που έχουν κάνει! Οσο για τους... μαθητευόμενους αυτοί δεν παίρνουν φράγκο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ