Τρίτη 12 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο «σκαμνί» η συνδικαλιστική δράση

Δικάζεται σήμερα ο Θ. Κυριακίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ

Στο πλευρό του Θόδωρου Κυριακίδη, στελέχους του ΠΑΜΕ, που δικάζεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, επειδή υπερασπίστηκε τους απολυμένους εργάτες της «Φιλίππου Δομικά έργα ΑΕ», θα βρεθούν εργαζόμενοι και συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ, για να καταγγείλουν την εντεινόμενη επιχείρηση τρομοκράτησης του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος.

Ο Θ. Κυριακίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΘ και του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ δικάζεται στο Γ' Τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο εργοδότης Ν. Φιλίππου, επειδή την περίοδο του 2001, ως γενικός γραμματέας του ΕΚΘ, κατέθεσε ως μάρτυρας σε δίκη, υπέρ των απολυμένων εργατών.

Την πολιτική δικαστικών διώξεων σε βάρος των συνδικαλιστών και γενικότερα σε βάρος των αγώνων της εργατικής τάξης καταγγέλλει η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν το μέτωπο αντίστασης στην ανελέητη επίθεση που δέχονται στα εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα. Την τακτική του συγκεκριμένου επιχειρηματία καταδικάζει και η Διοίκηση του ΕΚΘ, και καλεί τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν, ώστε να σταματήσει αυτή η «βιομηχανία» δικαστικών διώξεων των συνδικαλιστικών στελεχών και η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων.

Θυμίζουμε πως ο Ν. Φιλίππου είχε απολύσει 15 εργαζόμενους, ανάμεσα στους οποίους και τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου. Οι απολυμένοι εργάτες δικαιώθηκαν δικαστικά σε όλους τους βαθμούς, όμως ποτέ η εργοδοσία δεν τους επέτρεψε να επιστρέψουν στη δουλιά, μέχρι που τελικά έβαλε και το οριστικό λουκέτο στο εργοστάσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ