Τρίτη 12 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΥ ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΗΣ
Ας βγάλουμε τα αναγκαία συμπεράσματα

Την αντίθεσή της στην απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να περικόψει αυθαίρετα και παράνομα τις καλλιεργούμενες εκτάσεις βαμβακιού για το 2005 κατά 200.000 στρέμματα, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) Θεσσαλονίκης.

Το... μάρμαρο βασικά το πληρώνουν οι μικροαγρότες, που εξαναγκάζονται να έχουν και μια εξωγεωργική απασχόληση, στους οποίους επιβλήθηκε μείωση 20%. «Δείχνει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να ξεμπερδεύει μία ώρα αρχύτερα με τους μικρομεσαίους αγρότες. Σαν βασικό εργαλείο υλοποίησης αυτής της αντιλαϊκής επιλογής η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τον αντιαγροτικό κανονισμό του βαμβακιού, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο προσποιείται ότι διαφωνεί, αλλά τον εφαρμόζει με ιδιαίτερο ζήλο και αυστηρότητα. Σημαντική βοήθεια στην αντιλαϊκή αυτή απόφαση πρόσφεραν και τα ηγετικά αγροτικά στελέχη της ΝΔ, που "αγωνίζονταν" όχι για την κατάργηση του αντιαγροτικού αυτού κανονισμού, αλλά για την πιστή εφαρμογή του σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι εκατοντάδες ντοματοπαραγωγοί του Νομού Θεσσαλονίκης βρίσκονται στον αέρα, εξαιτίας της αδυναμίας της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών (Ομοσπονδία) να λειτουργήσει. Επιρρίπτονται επίσης ευθύνες για αυτή την κατάσταση στις «αντιαγροτικές» και «αντισυνεταιριστικές» πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς και στις διοικήσεις της Ομοσπονδίας, που, όπως επισημαίνεται, καταχρέωσαν την Ομοσπονδία.

Η ΠΑΣΥ Θεσσαλονίκης καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να βγάλουν τα πολιτικά συμπεράσματά τους για την κυβέρνηση και να παλέψουν για την επιβίωσή τους και την ανατροπή των εφαρμοζόμενων αντιαγροτικών αποφάσεων και της ΚΑΠ συνολικά, τις οποίες στηρίζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ακόμα ότι στην απόφαση επιβολής νέων διοικητικών μέτρων περιορισμού της βαμβακοκαλλιέργειας, συμφώνησε και η διοίκηση της Ομοσπονδίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ