Τρίτη 12 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Ψηλώνουν» σταθερά οι τιμές καυσίμων

ICON

Μέσα σε ένα κλίμα «τρόμου» από την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου και εκτιμήσεις για σπάσιμο νέων ρεκόρ, καταγράφηκαν την περασμένη βδομάδα νέες σημαντικές ανατιμήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης και τις βενζίνες.

Σύμφωνα με τις πανελλαδικές μετρήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης:

  • Η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε στις 8 του Απρίλη στα 85,3 λεπτά το λίτρο (αύξηση 5,39% σε σχέση με την 1η του Απρίλη). Αντίστοιχα, το πετρέλαιο θέρμανσης, που «καίει» τα νοικοκυριά, αυξήθηκε την εβδομάδα 1-8 του Απρίλη κατά 6,81%, καθώς η μέση τιμή του διαμορφώθηκε στα 49,9 λεπτά το λίτρο στην επαρχία και στα 52,8 λεπτά το λίτρο στην Αττική, ξεπερνώντας σε ορισμένες περιπτώσεις τα όρια του περασμένου Σεπτέμβρη!
  • Από τις αρχές του 2004, η τιμή της αμόλυβδης έχει συνολικά αυξηθεί κατά 22,98%, ενώ στο ίδιο διάστημα η τιμή του πετρελαίου μπρεντ αυξήθηκε κατά 67,31%. Με αυτή τη σύγκριση η κυβέρνηση θέλει να δείξει πόσο επιτυχείς είναι οι προσπάθειές της για συγκράτηση των τιμών, ωστόσο οι ίδιες οι εταιρίες που εμπορεύονται τα καύσιμα παραδέχονται ότι λαμβάνουν άλλα κριτήρια υπόψη τους για τη διαμόρφωση της λιανικής τιμής. Η εξήγησή τους αυτή δόθηκε όταν οι διεθνείς τιμές έπεφταν και στην Ελλάδα τα καύσιμα... αυξάνονταν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ