Τρίτη 12 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Επιστροφή στα τρόπαια

Μετά από πέντε χρόνια χωρίς κάποιο τίτλο, φέτος στον Εθνικό όλοι ευελπιστούν την επιστροφή στις διακρίσεις. Ο δρόμος για αυτό άνοιξε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, όταν οι «κυανόλευκοι» στέφθηκαν Κυπελλούχοι Ελλάδας, κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς. Στον τελικό του φάιναλ φορ, που διεξήχθη στο «Ποσειδώνειο», επικράτησε της Πάτρας με 12-8. Προηγουμένως ο Εθνικός είχε καταφέρει στα ημιτελικά να σημειώσει άλλη μια σπουδαία επιτυχία, όταν απέκλεισε τον Ολυμπιακό (11-9), ενώ η Πάτρα είχε επικρατήσει του Π. Φαλήρου (10-6).

Στον τελικό οι παίκτες του Μάκη Βολτυράκη, αν και δυσκολεύτηκαν απέναντι στην αχαϊκή ομάδα, στο τέταρτο εννιάλεπτο βρήκαν τις λύσεις και έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου. Σε αυτό συντέλεσαν και οι αποχωρήσεις των δύο καλύτερων παικτών της Πάτρας, Γεωργαρά (1.20 πριν τη λήξη του 3ου εννιάλεπτου) και Καρδόνα (6.22 πριν το τέλος της 4ης περιόδου), που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Εθνικού. Ο Στελλάτος έκανε το 10-8 πέντε λεπτά πριν από τη λήξη, ενώ ο Μάζης σημείωσε το 11-8, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τον τίτλο για την ομάδα του. Τα εννιάλεπτα: 3-2, 3-3, 3-2, 3-1.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Χατζηκυριακάκης 4, Μάζης 3, Μπλάνης 2, Κοκκινάκης, Στελλάτος, Βλοντάκης. ΠΑΤΡΑ: Γεωργαράς 3, Καρδόνας 3, Παπαδέας, Μπιτσάκος.

  • Τα επεισόδια που έγιναν πριν την έναρξη του ημιτελικού Εθνικού - Ολυμπιακού αμαύρωσαν τη διοργάνωση του φάιναλ φορ. Συγκεκριμένα άγνωστοι (χωρίς κάποια διακριτικά) έστησαν ενέδρα στο πούλμαν των οπαδών του Ολυμπιακού που μετέβαιναν στο κολυμβητήριο, με αποτέλεσμα να αρχίσει πετροπόλεμος. Εκεί, τραυματίστηκαν δυο οπαδοί του Ολυμπιακού, που μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες. Υλικές ζημίες υπέστησαν και πολλά αυτοκίνητα που βρίσκονταν παρκαρισμένα έξω από το «Ποσειδώνειο».
  • Στο μικρό τελικό της διοργάνωσης ο Ολυμπιακός νίκησε το Π. Φάληρο με 19-8.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ