Τρίτη 12 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ψήφος αντίστασης και προοπτικής

Ξεκινάνε την Πέμπτη οι εκλογές στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Για σωματείο αποτελεσματικό στον αγώνα καλούνται οι εργαζόμενοι στο εμπόριο να συμμετέχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, που ξεκινούν μεθαύριο, Πέμπτη 14 Απρίλη και ολοκληρώνονται στις 20 Απρίλη.

Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Εμποροϋπαλλήλων» (ΔΑΣΕ), που έχει και την πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου, καλεί τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις στο σύλλογο, να ενισχύσουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για να δυναμώσει το μέτωπο της αντίστασης, της σύγκρουσης και ανατροπής.

Οπως αναφέρεται στη διακήρυξη της παράταξης, τα προηγούμενα δυο χρόνια οι ταξικές δυνάμεις της ΔΑΣΕ και του ΠΑΜΕ «έδωσαν τη μάχη κόντρα στην εργοδοσία, στις απολύσεις, στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αντισταθήκαμε στην αρπαγή κατακτήσεων που συνδέονται με το 8ωρο, την κατάργηση της Κυριακής αργίας, την κατάργηση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την άγρια λιτότητα στους μισθούς, την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας και Περίθαλψης. Συντονίσαμε τη δράση μας με άλλα εργατικά σωματεία, με τους μικρέμπορους και τους αυτοαπασχολούμενους».

Υπογραμμίζει ότι «οι αγώνες των προηγούμενων χρόνων δεν πήγαν χαμένοι, γιατί ανέδειξαν την αλληλεγγύη και την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης. Ανέτρεψαν την αντίληψη περί αναποτελεσματικότητας των αγώνων και φανέρωσαν την ανάγκη το συνδικαλιστικό κίνημα να ακολουθήσει τη γραμμή ρήξης και ανατροπής».

Και καταλήγει: «Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ παλεύουμε και καλούμε την εργατική τάξη να δώσουμε τη μάχη ενάντια στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που μας βασανίζει, για άνοδο της ταξικής συνείδησης και πάλης με στόχο την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής. Ας αναλογιστεί ο καθένας μας πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς οργάνωση και χωρίς ταξική πάλη. Τα όποια εργασιακά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες είναι αποτέλεσμα σκληρών και πολύχρονων αγώνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ