Τρίτη 12 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΗΤΗ
Εντείνονται οι προετοιμασίες

Στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, οι αποφάσεις που πήραν στις συνεδριάσεις τους οι Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ έδωσαν το σύνθημα για το πλατύ άνοιγμα των ταξικών δυνάμεων, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία της απεργίας και των ταξικών απεργιακών συγκεντρώσεων στις 11 Μάη.

Στη Λάρισα, το ΠΑΜΕ συγκάλεσε χτες πλατιά σύσκεψη εκπροσώπων σωματείων και συνδικαλιστών, στην οποία επισημάνθηκε ότι πρέπει να γίνει ένα μεγάλο «άνοιγμα» στους εργαζόμενους μέσα από τις γενικές συνελεύσεις που θ' ακολουθήσουν, τις εξορμήσεις και τις περιοδείες στους χώρους δουλιάς. Στη σύσκεψη υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα ν' ανοίξει η αντιπαράθεση με τη γραμμή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και να αναδειχτεί ο ταξικός, ενωτικός, διεκδικητικός και διεθνιστικός χαρακτήρας της κορυφαίας γιορτής της εργατικής τάξης.

Οι πολύμορφες εκδηλώσεις γιορτασμού της Πρωτομαγιάς στη Λάρισα θα κορυφωθούν στις 11 Μάη με την απεργιακή συγκέντρωση, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης. Επίσης, στις 19 Απρίλη, θα γίνει εκδήλωση αλληλεγγύης στους μετανάστες.

Στο Νομό Μαγνησίας, οι εκδηλώσεις του ταξικού γιορτασμού θα είναι τριήμερες και θα ξεκινήσουν στις 9 Μάη, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του ΠΑΜΕ, ενώ η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Δημαρχείου.

Στο Νομό Καρδίτσας, η συγκέντρωση στις 11 Μάη, όπως αποφάσισε σε συνεδρίασή της η διευρυμένη Γραμματεία του ΠΑΜΕ, θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πλαστήρα (Παυσίλυπο).

Στα Τρίκαλα, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ συγκαλεί ευρεία σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών και εκπροσώπων φορέων του νομού στις 18 Απρίλη.

Βορειοδυτική Ελλάδα

Το πρόγραμμα της δράσης τους μπροστά στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς καθορίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Χτες, πραγματοποιήθηκαν οι συσκέψεις των Τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ σε Γιάννενα, Πρέβεζα και Μεσολόγγι. Σήμερα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, ενώ αύριο Τετάρτη, τη σκυτάλη παίρνουν η Τοπική Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ (6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο) και το Εργατικό Κέντρο Ναυπάκτου.

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας καθόρισε το ραντεβού για τον ταξικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 11 του Μάη στον Αγιο Μηνά στις 9.30 το πρωί και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου όρισε την πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο στις 10.00 π.μ.

Κρήτη

Με αποφάσεις των τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, προχωρούν οι ταξικές δυνάμεις στον απεργιακό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 11 Μάη.

Μέρα πανεργατικής αντίστασης και αντεπίθεσης στα αντιλαϊκά σχέδια και μέτρα της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν οι ταξικές δυνάμεις την 11η του Μάη και καλούν κάθε εργαζόμενο, γυναίκα, συνταξιούχο και νέο να συμμετέχει μαζικά στις συγκεντρώσεις των νομών.

Στο Ηράκλειο η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 10 το πρωί στην πλατεία των Λιονταριών.

Στα Χανιά στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 10 το πρωί.

Στο Ρέθυμνο στο Δημαρχείο στις 10 π.μ.

Στο Λασίθι στην πλατεία Παπαγεωργίου στην Ιεράπετρα στις 11 το πρωί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φουντώνει η μάχη για την επιτυχία του ταξικού γιορτασμού (2005-04-26 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την Πρωτομαγιά (2005-04-20 00:00:00.0)
Με αποφασιστικότητα στη μάχη του ταξικού γιορτασμού (2005-04-14 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα στον «Ακάδημο» (2005-03-31 00:00:00.0)
Στο λιμάνι την Πρωτομαγιά (2001-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ