Τρίτη 12 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ
Προωθείται και στο Δημόσιο

Τη διεύρυνση του ωραρίου και στις δημόσιες υπηρεσίες προωθεί η ΝΔ στο πλαίσιο της λεγόμενης «επανίδρυσης» του κράτους. Το θέμα έθεσε ανοιχτά ο γραμματέας του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα μέλη του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας. Θέση που αποτέλεσε το βασικό θέμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», στο χτεσινό της φύλλο.

«Εγώ προσωπικά πιστεύω - φέρεται να είπε ο Β. Μεϊμαράκης - ότι πρέπει και το Δημόσιο να προσαρμοστεί να προχωρήσει στη διεύρυνση του ωραρίου και το απόγευμα για την εξυπηρέτηση των πολιτών». Και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να είμαστε μία χώρα που λέει ότι πουλά τουρισμό, αλλά οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία να είναι κλειστά το βράδυ».

Η παρέμβαση Μεϊμαράκη - που προφανώς ρίχτηκε στο τραπέζι για να μετρηθούν οι αντιδράσεις - ήταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», εν γνώσει του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, αφού οι δύο άνδρες φέρονται να συζήτησαν το θέμα στην τελευταία συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Προς το παρόν η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανιστεί καθησυχαστική προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι ο Β. Μεϊμαράκης εκφράζει απόψεις που υπάρχουν μέσα στο κυβερνητικό κόμμα, αλλά δεν απηχούν τις κυβερνητικές προθέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα της επέκτασης του ωραρίου στο Δημόσιο τέθηκε για πρώτη φορά - χωρίς επιτυχία - από το ΠΑΣΟΚ και την τότε υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Βάσω Παπανδρέου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ