Τρίτη 12 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ
«Στα πράσα» οι αντιπρόσωποι - μαϊμού

Οργιο νοθείας από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ αποκάλυψαν οι συνδικαλιστές της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης»

Τη δόξα των εργατοπατέρων στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά ζήλεψαν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Πύργου και σε μια προσπάθεια να αλλοιώσουν τη βούληση των εργαζομένων και να διατηρήσουν την αυτοδυναμία στη νέα διοίκηση έχρισαν αντιπροσώπους - μαϊμού για να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό τους! Τη νέα επιχείρηση νοθείας από τις δυνάμεις της συναίνεσης αποκάλυψαν στελέχη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (ΔΑΣ) την περασμένη Κυριακή, κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Συγκεκριμένα, οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ, αντιλήφθηκαν ότι τέσσερις «αντιπρόσωποι», αντί να ψηφίζουν με το βιβλιάριο ασθενείας - πέρα από την αστυνομική τους ταυτότητα - ψήφιζαν με κάρτα εισόδου στη Γενική Συνέλευση του συνεδρίου (30 Μάρτη) που είχαν προμηθευτεί από στελέχη της ΠΑΣΚΕ. Οι νόθοι «αντιπρόσωποι» δε διέθεταν βιβλιάριο ασθενείας και φυσικά η εργασιακή ιδιότητα που δήλωναν ήταν ψεύτικη. Μάλιστα η μια εξ αυτών - παρουσιάστηκε ως ξενοδοχοϋπάλληλος, όπως και άλλοι δύο - ομολόγησε πως έχει να δουλέψει σε ξενοδοχείο από το 1998 και πως τώρα «δουλεύω στα χωράφια κι έχω άλλη ασφάλεια»!

Οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ απαίτησαν άμεσα και κατάφεραν να διακοπεί η εκλογική διαδικασία - παρωδία, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις τόσο της εφορευτικής επιτροπής όσο και της δικαστικής αντιπροσώπου (!) κ. Ζαφειροπούλου, η οποία μάλιστα απείλησε ότι θα φέρει και την αστυνομία προκειμένου να συνεχιστεί η καθ' όλα νόθα εκλογική διαδικασία. Μπροστά στην αποφασιστικότητα των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, όχι μόνο έκανε πίσω αλλά και υιοθέτησε μαζί με την υπόλοιπη εφορευτική επιτροπή την πρόταση της ΔΑΣ, οι εκλογές να γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Απρίλη.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι και το γεγονός ότι οι τρεις αντιπρόσωποι «μαϊμού» είχαν «εκλεγεί» από το σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, στο οποίο πρόεδρος είναι ο Νίκος Ορφανός (εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ) που τυγχάνει να είναι και πρόεδρος του ΕΚΠ.

Εγκαταλείψτε τους!

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ηλείας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει «τη σχεδιασμένη από καιρό τώρα προσπάθεια της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ να διατηρήσει την πλειοψηφία στο ΕΚ Πύργου» και υπογραμμίζει: «Η επιδίωξη της ΠΑΣΚΕ να νοθεύσει το αποτέλεσμα στο ΕΚ Πύργου εκφράζει ουσιαστικά την προσπάθεια της μεγαλοεργοδοσίας του νομού μας να βάλει στο χέρι το συνδικαλιστικό κίνημα στο νομό, για να μπορεί ανενόχλητα να ξεζουμίζει την εργατική τάξη, να εφαρμόζει ελαστικές σχέσεις εργασίας, να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους έχοντας στήριγμα και σύμμαχό τους και την ηγεσία του ΕΚ Πύργου».

Καταλήγοντας, η Γραμματεία Ηλείας του ΠΑΜΕ, καλεί τους αντιπροσώπους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να εγκαταλείψουν τις παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) και να στηρίξουν το ταξικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, που στηρίζει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ