Τρίτη 12 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
Για το καλό της... επιχείρησης

Οι μεγαλοπαράγοντες του Παναθηναϊκού ζητούν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των κερδών της εκμετάλλευσης του χώρου στο Βοτανικό, ώστε να «κλείσει» οριστικά το θέμα της τοποθεσίας του νέου γηπέδου

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη». Η λαϊκή αυτή ρήση ισχύει για την ενδεχόμενη κατασκευή του γηπέδου της ΠΑΕ «Παναθηναϊκός» στον Ελαιώνα, αφού, μετά την πρόταση της δημάρχου Αθήνας, Ντ. Μπακογιάννη, για να μεταφερθεί εκεί το γήπεδο της ΠΑΕ, τώρα οι μεγαλοπαράγοντες του «Παναθηναϊκού» ζητούν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι στην «πίτα» των κερδών από το νέο γήπεδο και τη διαχείριση του χώρου.

Συγκεκριμένα, χτες, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γ. Βαρδινογιάννης, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Π. Γιαννακόπουλος και ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Θ. Γιαννακόπουλος συναντήθηκαν με την Ντ. Μπακογιάννη για το θέμα του γηπέδου. Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης οι μεγαλοπαράγοντες του Παναθηναϊκού θεώρησαν θετική τη συζήτηση και προκρίνουν τη «λύση» του Βοτανικού. Ωστόσο, τόσο αυτοί, όσο και η δήμαρχος, εκτίμησαν ότι «χρειάζεται ακόμη δουλιά» για να μπορέσει να υλοποιηθεί. Για το λόγο αυτό θα συσταθεί ολιγομελής επιτροπή για την εξέταση των λεπτομερειών (οικονομικών και άλλων) της κατασκευής του γηπέδου, στην οποία θα συμμετέχουν παράγοντες του δήμου και όλων των τμημάτων του ΠΑΟ.

Το βασικό, όμως, ζήτημα που εκκρεμεί είναι το ποσοστό της οικονομικής συμμετοχής του δήμου Αθηναίων. Η Ντ. Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ξεκαθάρισε πως ο δήμος θα συμμετάσχει οικονομικά στο εγχείρημα, αφού ο χώρος τού ανήκει. Από την πλευρά της η ΠΑΕ ζητά όσο το δυνατό μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα των κερδών, με όσο το δυνατό χαμηλότερο κόστος και αυτό είναι στην ουσία το μόνο «αγκάθι» για τη μεταφορά του γηπέδου εκεί. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε ο Θ. Γιαννακόπουλος, ότι η επιτροπή θα «αρχίσει να μελετά κυρίως το όλο "πρότζεκτ" από οικονομικής πλευράς», ενώ χαρακτήρισε τη συζήτηση για ποσοστά συμμετοχής του δήμου σε αυτό ως «λόγια του αέρα».

Πάντως, κυβέρνηση και δήμος, δουλεύουν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλομετόχων του «Παναθηναϊκού». Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι εάν συμφωνήσει ο Παναθηναϊκός με τη δήμαρχο Αθήνας, το ΥΠΕΧΩΔΕ θα το χωροθετήσει και θα θεσμοθετήσει όρους δόμησης για την ανέγερση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή!

Εξελίξεις, όμως υπάρχουν και στο θέμα του γηπέδου της ΠΑΕ ΑΕΚ, αφού ο Γ. Σουφλιάς επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ντ. Νικολαΐδη, την οποία και χαρακτήρισε ως διερευνητική. Πάντως, διευκρίνισε ότι εάν του ζητηθεί και από την ΑΕΚ κάτι παρόμοιο (χωροθέτηση γηπέδου και όροι δόμησης για την κατασκευή του εκτός Ν. Φιλαδέλφειας) θα το κάνει.

Οπως είναι γνωστό, υπάρχουν διχογνωμίες μεταξύ παραγόντων της ΠΑΕ ΑΕΚ για το αν θα πρέπει το γήπεδο να γίνει στη Ν. Φιλαδέλφεια ή σε άλλη περιοχή. Οσον αφορά την περίπτωση της Ν. Φιλαδέλφειας εκκρεμεί η απόφαση προσφυγής των κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά των όρων δόμησης που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Σύμφωνα με την προσφυγή, μεγάλο μέρος του Αλσους θα τσιμεντοποιούνταν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ