Τετάρτη 13 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005
Σε όλη τη χώρα το μήνυμα του ταξικού γιορτασμού

Η μια μετά την άλλη, οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, ολοκληρώνουν τις πλατιές συσκέψεις με τα κατά τόπους σωματεία και καθορίζουν το πρόγραμμα δράσης μπροστά στις 11 του Μάη. Τις μέρες που απομένουν, η μάχη για την επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων του Πανεργατικού Μετώπου μεταφέρεται στους χώρους δουλιάς, με στόχο να γίνει ο ταξικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων και των πρωτοβάθμιων σωματείων τους.

Η κεντρική Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα ορίστηκε για τις 10 π.μ. στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Πειραιάς

Στη μάχη για τον πανεργατικό, ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μπήκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον Πειραιά και ήδη δουλεύουν με στόχο να μετατρέψουν τον αγωνιστικό γιορτασμό της, που θα γίνει στην πλατεία Κοραή στις 10π.μ., σε σταθμό για την πάλη των εργαζομένων ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ και η οποία ήδη με εξορμήσεις και περιοδείες άρχισε να φτάνει στα χέρια των εργαζομένων τονίζει ότι: «Σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή από την εργατική τάξη. Καμία ανοχή στη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ που στηρίζει στην ουσία της την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και προσπαθεί να παραπλανήσει τους εργαζόμενους με ανούσιες αντιδεξιές κορόνες. Την ίδια τακτική ακολουθεί και ο ΣΥΝ, πατώντας σε δύο "βάρκες". Και με τους εργαζόμενους και με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Σημειώνοντας τις τεράστιες ευθύνες των συμβιβασμένων ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει ότι «συνειδητά στηρίζουν, βάζουν πλάτη» για να περνά η αντιλαϊκή πολιτική.

Θριάσιο

Στο ρυθμό του ταξικού γιορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς δουλεύουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Θριάσιο. Στη χτεσινή σύσκεψη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Θριασίου, στην οποία συμμετείχαν σωματεία και συνδικαλιστές καθορίστηκαν συγκεκριμένα οργανωτικά μέτρα, αλλά και σειρά πρωτοβουλιών για εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν με την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελευσίνα στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία.

Στόχος όπως τονίστηκε στη σύσκεψη μέχρι τις 11 του Μάη να απλωθεί με περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς του Θριασίου το μήνυμα του ταξικού, ενωτικού, διεκδικητικού και διεθνιστικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς. Στόχος ακόμα, όπως καταλήχτηκε στη σύσκεψη, είναι η διοργάνωση δύο κεντρικών εκδηλώσεων στην περιοχή. Μία για την εργαζόμενη γυναίκα και τα δικαιώματά της και ακόμα μία για την υγεία.

Βορειοδυτική Ελλάδα

Σε προγραμματισμό της δράσης τους για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του ταξικού εορτασμού της Πρωτομαγιάς προχώρησαν οι Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ στις συσκέψεις που πραγματοποίησαν στα Γιάννενα, στην Πρέβεζα και το Μεσολόγγι, χτες το απόγευμα.

Στη σύσκεψη των Ιωαννίνων, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τους οικοδόμους, τους ιδιωτικούς υπάλληλους, τους εκπαιδευτικούς, τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους από τα εργοστάσια ΔΩΔΩΝΗ και ΧΥΤΟ - εκτιμήθηκε ως θετική η δράση που αναπτύχθηκε για την απεργία στις 17 Μάρτη και αποφασίστηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης.

Στην Πρέβεζα, το ΠΑΜΕ όρισε ως χώρο συγκέντρωσης του ταξικού εορτασμού της Πρωτομαγιάς τον Φόρο στις 9 π.μ. Τέλος, στο Μεσολόγγι το ΠΑΜΕ με τη χτεσινή του σύσκεψη έδωσε το αγωνιστικό ραντεβού του εορτασμού της Πρωτομαγιάς στις 11 του Μάη και ώρα 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα θα πραγματοποιηθούν περιοδείες στους χώρους δουλιάς.

Σύσκεψη στο Ηράκλειο

Με στόχο την κατάρτιση προγράμματος δράσης ενόψει της Πρωτομαγιάς, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ διοργανώνει πλατιά σύσκεψη την Τετάρτη 20 Απριλίου στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν δυναμικό και μαζικό «παρών» στη σύσκεψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ