Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Με αισιοδοξία για την τελική έκβαση

* Η σύγκριση γίνεται με τους αντίστοιχους συλλόγους
* Η σύγκριση γίνεται με τους αντίστοιχους συλλόγους
Μάχη έδιναν έως αργά το βράδυ, τα στελέχη της Πανσπουδαστικής, ώστε σε κάθε σύλλογο, σ' όλη τη χώρα, τα αποτελέσματα να είναι έγκυρα και αδιάβλητα. Παράλληλα, δεν έκρυβαν την αισιοδοξία τους, καθώς ήδη από τα πρώτα αποτελέσματα εμφανιζόταν μια διακριτή, σε σχέση με τις άλλες παρατάξεις, άνοδος των δυνάμεων της Πανσπουδαστικής. Το γεγονός ότι από το πρωί ήταν φανερή η διάθεση νοθείας από τις άλλες παρατάξεις, δεν άφηνε περιθώρια εφησυχασμού. Πολύ περισσότερο που σε κάποιες περιπτώσεις, η διάθεση νοθείας συνοδεύτηκε και από επιχειρήσεις εκβιασμών και τραμπουκισμού. Παρά τα εκτεταμένα φαινόμενα νοθείας, πάντως, η συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές, όπως φαινόταν από τα πρώτα αποτελέσματα, ήταν αυξημένη.

Η ροή των αποτελεσμάτων ξεκίνησε, όπως κάθε χρόνο, από τους μικρότερους συλλόγους της επαρχίας, που τελειώνουν νωρίτερα την καταμέτρηση.

Στα πρώτα τρία πανεπιστήμια που ολοκληρώθηκαν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, τα στοιχεία ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την Πανσπουδαστική. Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (στο σύνολο των 16 συλλόγων) η ΠΚΣ αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη, από τρίτη που ήταν πέρσι και συγκέντρωσε ποσοστό 20,6%, αυξάνοντάς το από πέρσι κατά 2,64%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο η ΠΚΣ ήταν η μόνη παράταξη που σημείωσε άνοδο, την ίδια στιγμή που η ΔΑΠ απλά συγκράτησε τις δυνάμεις της και η ΠΑΣΠ είχε πτώση 3,43%. Αντίστοιχα, στις σχολές του πανεπιστημίου Αιγαίου που εδρεύουν στη Χίο (τρεις σύλλογοι), η ΠΚΣ αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη από τρίτη που ήταν, συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,72% και αυξάνοντας το ποσοστό της σε σχέση με πέρσι κατά 2,52%, την ώρα που η ΔΑΠ έπεφτε σε ποσοστό και η ΠΑΣΠ απλά συγκρατούσε τις δυνάμεις της. Στο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα του Ιονίου Πανεπιστημίου (σε σύνολο 6 συλλόγων) η ΠΚΣ κράτησε την πρώτη θέση, αυξάνοντας τις ψήφους της.

* Για τα ΤΕΙ: Ο αριθμός των συλλόγων δεν είναι ενδεικτικός για το τελικό αποτέλεσμα
* Για τα ΤΕΙ: Ο αριθμός των συλλόγων δεν είναι ενδεικτικός για το τελικό αποτέλεσμα
Επίσης, από τα πρώτα κιόλας αποτελέσματα εμφανίζονταν πολλοί σύλλογοι όπου η ΠΚΣ κατέκτησε την πρώτη ή δεύτερη θέση, γεγονός ελπιδοφόρο πρώτα απ' όλα για τους ίδιους τους συλλόγους και τη δράση τους από την επομένη των εκλογών, μπροστά στην κυβερνητική επίθεση απέναντι στην ανώτατη εκπαίδευση.

Αναλυτικά, μέχρι την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές, η ΠΚΣ είχε αναδειχτεί πρώτη δύναμη στους συλλόγους: Θεατρικών Σπουδών Πάτρας (από 2η που ήταν πέρσι), Ιατρική Λάρισας, Επιστήμης Τεχνών Ιωαννίνων, Μεταφραστικό Κέρκυρας, Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης (με διπλάσιες ψήφους από τη ΔΑΠ που είναι δεύτερη δύναμη), Νηπιαγωγών και Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) Αθήνας και στο σύλλογο Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) του ΤΕΙ Αθήνας.

Δεύτερη δύναμη αναδείχτηκε στους συλλόγους: Εικαστικό, Φαρμακευτική και Τοπογράφους Θεσσαλονίκης, Βιολογικό Πάτρας, Ιστορικό Κέρκυρας, Φιλολογία Κομοτηνής, Βιολογικών Εφαρμογών και Φιλολογίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας (ΦΠΨ) Ιωαννίνων, Δασκάλων Ρόδου, Μηχανικών Σχεδιασμού Σύρου, Κοινωνικής Θεολογίας και Επικοινωνίας και ΜΜΕ Αθήνας και στο σύλλογο Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ στη Ζάκυνθο.

Οσο συνέχιζαν να έρχονται αποτελέσματα τόσο μεγάλωνε ο κατάλογος με τις πρωτιές και τις δεύτερες θέσεις της ΠΚΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ