Παρασκευή 15 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περί φρουρίου Κέρκυρας

Αναμενόμενο: Εικόνα εγκατάλειψης και υποβάθμισης και χαμηλή επισκεψιμότητά του διαπιστώθηκε για το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας σε σύσκεψη στο ΥΠΠΟ. Διαπιστώθηκαν, επίσης, προβλήματα συντήρησης και αναστήλωσης των δύο προμαχώνων, Καβοσίδερο και Σαβορνιάν.

Αποφασίστηκε, λέει το ΥΠΠΟ, η «ωρίμανση των έργων αναστήλωσης και συντήρησης του χώρου και των κτισμάτων», «να» γίνει αυτοψία («προκειμένου να επικαιροποιηθεί η υπάρχουσα προμελέτη στερέωσης των δύο προμαχώνων») και «να» συνταχθεί «επικαιροποιημένος» προϋπολογισμός και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των εργασιών.

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟ, «μόλις συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία θα συγκληθεί νέα σύσκεψη, διευρυμένη με εκπροσώπους της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με εκπροσώπους άλλων φορέων, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις».

Το ερώτημα είναι τι είδους αποφάσεις για θέματα συντήρησης μνημείων μπορούν να οριστικοποιηθούν από τους ΟΤΑ και «άλλους φορείς» (σ.σ. ποιους;). Εκτός αν στη μέλλουσα σύσκεψη μπουν και θέματα χρήσης του μνημείου. Πάντως, πριν ακόμα ψηφιστεί το σ/ν του νέου Οργανισμού του ΥΠΠΟ, άρχισαν ...«άλλοι φορείς» να εμπλέκονται στη διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ