Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα κοινά σημεία

Γρηγοριάδης Κώστας

Η κουβέντα για το Ασφαλιστικό πλέον άνοιξε για τα καλά και ακούγονται διάφορες ιδέες και προτάσεις. Και μπορεί οι τελευταίες να φαίνονται διαφορετικές, αλλά στο βάθος τους έχουν δυο βασικά και αλληλένδετα μεταξύ τους κοινά σημεία. Από τη μια, απαλλάσσουν τους μεγαλοεργοδότες και το κράτος από τις σχετικές ευθύνες τους και τα οικονομικά βάρη για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων και από την άλλη, θέλουν να ρίξουν τα βάρη αυτά στις πλάτες των εργαζομένων.

Τις προάλλες, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε τη δική του πρόταση, περί πρόσθετου φόρου στους... υψηλόμισθους των 1.200 ευρώ. Χτες, ήταν η σειρά του Γ. Δραγασάκη (ΣΥΝ). Πρότεινε, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της ΝΕΤ, να δώσει η κυβέρνηση τον ΟΠΑΠ στο ΙΚΑ - πουλάει που τον πουλάει, όπως είπε - ώστε το τελευταίο να έχει έσοδα απ' τα μερίσματα, μιας και ο ΟΠΑΠ είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση. Με την πρόταση συμφώνησε και ο συμμετέχων στην εκπομπή Χρ. Πολυζωγόπουλος.

Ουαί κι αλίμονο, όμως, αν αυτά συνιστούν αριστερή πρόταση -όπως τη θέλει ο Γ. Δραγασάκης. Και δυο φορές αλίμονο για εκείνους, που ξόδεψαν μια ζωή κι έκτισαν με αίμα τα ασφαλιστικά τους ταμεία, αν περιμένουν μια σύνταξη της προκοπής απ' τα μερίσματα του τζόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ