Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

ΟΛΑ ΚΑΛΑ: «- Ποιοι θα χάσουν λεφτά;

- Θα χάσουν αυτοί που έχουν υπερβολικά υψηλές αμοιβές σε σχέση με τους άλλους και με τις απαιτήσεις που έχει η δουλειά τους. Χρειάζεται ένας εξορθολογισμός προς τα κάτω.

- Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι Ελληνες πρέπει να δουλεύουν πιο πολύ, μέχρι τα 67.

- Παλιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η πρόταση δε λύνει το πρόβλημα.

- Η νέα γενιά των αποκρατικοποιήσεων, όπως την αποκαλείτε, μοιραία δε θα οδηγήσει σε απολύσεις;

- Δε θα απολυθεί κανείς. Οι αποκρατικοποιήσεις είναι μια αναπτυξιακή πολιτική» (συνέντευξη Γ. Αλογοσκούφη στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

«ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ»: «Δε χρειάζεται να ανατρέψουμε τα βασικά όρια ηλικίας για πλήρη συνταξιοδότηση, όπως αυτά καθορίζονται μέσα από το πλαίσιο του Νόμου 2084 του 1992 αλλά και του Νόμου 3029 του 2002 (...) πρέπει να δούμε ακραίες περιπτώσεις στρεβλώσεις του συστήματος, ανισότητες, αδικίες και ρυθμίσεις που δημιουργούν αντασφαλιστική συνείδηση» (ο υφυπουργός Απασχόλησης Ν. Αγγελόπουλος / «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

«ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ»: «Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξένων Επενδυτών στην ΠΓΔΜ Αρης Βλάχος (...) στα πλεονεκτήματα της χώρας αναφέρει το χαμηλό εργατικό κόστος - ο μέσος όρος είναι στα 190 ευρώ - ένα ικανοποιητικό και εξειδικευμένο συχνά εργατικό δυναμικό και ιδιαίτερα τον χαμηλό φορολογικό συντελεστή των κερδών για τις ξένες επιχειρήσεις που είναι στο 15%» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΤΙ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ: «Εναν δεύτερο "μήνα του μέλιτος" διανύουν αυτή την περίοδο οι σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και ιδίως οι σχέσεις του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή με τον αμερικανό πρόεδρο κ. Τζορτζ Μπους. Ο κ. Καραμανλής και οι επιτελείς του προσπαθούν τους τελευταίους μήνες να ξεχάσουν τις εποχές που ως αντιπολίτευση κατηγορούσαν στο παρασκήνιο τον κ. Γ. Παπανδρέου και γενικώς τους προκατόχους τους, ως "φιλοαμερικανούς" συμμετέχοντας ακόμη και σε αντιαμερικάνικα συλλαλητήρια» (το θέμα στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ