Πέμπτη 21 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιώργος Τσαρουχάς
Γιώργος Τσαρουχάς
Φωτ. 2

Στη μνήμη των αδελφών μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΑΡΟΥΧΑ, οι οποίοι δολοφονήθηκαν, καθώς επίσης στη μνήμη όσων «έπεσαν» κατά καιρούς στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και τα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Το μνημόσυνο του Γιώργου Τσαρουχά θα γίνει στις 9 Μάη.

Μιχάλης και Στέλλα Τσαρουχά

* * *+

Φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΟΓΚΑ, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 11 Απρίλη 2005, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της Αχτίδας Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟ Αθήνας, 130 ευρώ.

Η ΚΟ της ΑΔΕΔΥ του ΚΚΕ

* * *

Φωτ.3

Ο ΚΩΣΤΑΣ Γεωργίου ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε το 1911 στο Παραπούγκι Μεσσηνίας. Kομμουνιστής, τροχιοδρομικός στην ΠΑΟΥΕΡ πιάστηκε και εξορίστηκε από τη δικτατορία του Μεταξά στη Γαύδο. Παραδόθηκε στους Γερμανούς. Προσβλήθηκε από φυματίωση και πέθανε από έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ηλικία 30 χρόνων.

Ο πατέρας μας ΠΕΤΡΟΣ Γεωργ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, υπεύθυνος του ΕΑΜ στο χωριό Παραπούγκι και αντάρτης του εφεδρικού ΕΛΑΣ, πιάστηκε, μετά την Απελευθέρωση και κρατήθηκε στις φυλακές Καλαμάτας, Κυπαρισσίας, Ναυπλίου και εξορίστηκε στα Γιούρα και το Μακρονήσι. Ταλαιπωρημένος από τις κακουχίες, πέθανε το 1975 σε ηλικία 78 χρόνων.

Η μητέρα μας ΕΥΤΑΞΙΑ Πέτρου ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ήταν και αυτή αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης - Εθνική Αλληλεγγύη -περιέθαλψε Ιταλούς στρατιώτες μετά τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας. Κυνηγημένη από τους Μαγκανάδες, πέθανε στην Αθήνα το 1978 σε ηλικία 82 χρόνων.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γεωρ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (φωτογραφία), ΕΑΜίτης στην Κατοχή, τροχιοδρομικός και γραμματέας της οργάνωσης του ΚΚΕ στο Ηράκλειο Αττικής, πιάστηκε και εξορίστηκε στην Εύδηλο, τους Φούρνους, την Αλόννησο, το Μακρονήσι, τα Γιούρα. Αλλά και η χούντα των συνταγματαρχών τον έστειλε στη Λέρο. Πέθανε το 1980 σε ηλικία 80 χρόνων.

Γιάννης Λαζόγκας
Γιάννης Λαζόγκας
Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γεωργ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (φωτογραφία), τροχιοδρομικός, ΕΑΜίτης, και γραμματέας της οργάνωσης του ΚΚΕ στο Πολύγωνο, εξορίστηκε στην Εύδηλο, τον Αϊ- Στράτη, το Μακρονήσι και πέθανε στα 95 χρόνια του το 2002.

Η γυναίκα του ΔΙΑΛΕΧΤΗ Αθ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ (φωτογραφία), οπαδός του ΚΚΕ, συμμετείχε δραστήρια στις κινητοποιήσεις για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων. Πέθανε το 2003 σε ηλικία 92 χρόνων.

Στη μνήμη τους προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ηρακλείου Αττικής.

Γ. Νικολακόπουλος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ