Πέμπτη 21 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Προτάσεις για αυτοδιοίκητο - επιθεώρηση

Επιδεινώνεται η κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης, χωρίς να λαμβάνονται μέτρα που θα οδηγήσουν στη βελτίωσή της. Την άποψη αυτή εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) που κατέθεσε τις προτάσεις του στην αρμόδια επιτροπή για το αυτοδιοίκητο, τις μεταθέσεις, τις προαγωγές και την επιθεώρηση των δικαστηρίων.

Για το αυτοδιοίκητο ο ΔΣΑ αναφέρει ότι χρειάζεται βελτίωση του συστήματος, ώστε να υπάρχει κοινωνικός έλεγχος, που να μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω των δικηγόρων, που εκπροσωπούν μέσω των εντολέων τους την κοινωνία.

Μεταξύ των προτάσεων που εισηγείται ο ΔΣΑ είναι η σύγκληση της Ολομέλειας των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών να γίνεται και με αίτημα του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου, καθώς επίσης και στα τριμελή συμβούλια να συμμετέχει και ο εκπρόσωπος του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου.

Σχετικά με την Επιθεώρηση των δικαστηρίων ο ΔΣΑ αναφέρει ότι η μη ουσιαστική επιθεώρηση οδήγησε σε φαινόμενα ισοπέδωσης στην αξιολόγηση των δικαστών και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις που διέσυραν τη Δικαιοσύνη. Ο ΔΣΑ προτείνει οι επιθεωρητές να ζητούν και τη γνώμη του προέδρου του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου για τον επιθεωρούμενο δικαστικό λειτουργό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ