Σάββατο 23 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ε. ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
Ξανά φτηνές δικαιολογίες...

Σε άλλη μια ανακοίνωση - δήλωση προχώρησε χτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και κυρίως την προσήλωσή του στην εφαρμογή του καταστροφικού κοινοτικού κανονισμού για το βαμβάκι.

Στην ανακοίνωσή του ο Ε. Μπασιάκος προσπαθεί να πει υποκριτικά ότι δε φταίει αυτός για ό,τι γίνεται, λες και τα όσα συμβαίνουν σε βάρος δεκάδων χιλιάδων βαμβακοπαραγωγών, τα αποφασίζει κάποιος άλλος. Σε ένα σημείο της ανακοίνωσής του δικαιολογείται αναφέροντας πως η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει αυτόν τον κανονισμό και λίγο πιο κάτω αναφέρει πως η κυβέρνηση δεν περιέκοψε από μόνη της κανένα. Στο τελευταίο προσθέτει πως «απλώς υποδέχτηκε το σύνολο των ομοφώνων αποφάσεων των αρμοδίων φορέων των αγροτών». Δηλαδή, τελικά ο Κοκκινούλης και ο Καραμίχας κυβερνάνε;... Βεβαίως, έχουν τις ευθύνες τους όσοι συναποφάσισαν στις σχετικές συσκέψεις του υπουργείου σε βάρος των μικρομεσαίων βαμβακοπαραγωγών. Αλλά αυτό δε σας προσφέρει άλλοθι.

Γιατί, εκτός των άλλων, είναι ρεαλιστικό, κύριε Μπασιάκο, να «πετσοκόβετε» την καλλιέργεια και το εισόδημα χιλιάδων αγροτικών οικογενειών; Είναι ρεαλιστικό σε 500 οικογένειες να απαγορεύεται εντελώς η καλλιέργεια βαμβακιού; Είναι παράλογο και αξιοκατάκριτο, κύριε Μπασιάκο, να ζητούν οι αγρότες να καλλιεργήσουν άλλα 210.000 στρέμματα με βαμβάκι; Ή μήπως θα λυθεί το πρόβλημα, αν τελικά αντί 3.585.000 επιλέξιμα στρέμματα δοθεί κάτι παραπάνω και καλλιεργηθούν 3.600.000 επιλέξιμα στρέμματα;...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ