Σάββατο 23 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Να αναπτυχτούν αγώνες κατά των μεταλλαγμένων!

Εκδήλωση της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς

H αναγκαιότητα ανάπτυξης ενός μαζικού λαϊκού κινήματος, το οποίο, παράλληλα με την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων, θα αναδεικνύει τις πραγματικές τους αιτίες και θα παλεύει για ριζικές αλλαγές που εκτός από τα κριτήρια παραγωγής θα αλλάζουν και τα διατροφικά πρότυπα για την εξασφάλιση υγιεινών τροφίμων σε όλους τους λαούς της Γης, επισημάνθηκε στην εκδήλωση της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, με θέμα «Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί». Στην εκδήλωση, που έγινε στο μέγαρο δικηγόρων, στη Λάρισα και παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων, εργαζόμενοι, αγρότες και άλλοι, αναπτύχθηκε πλούσιος και γόνιμος διάλογος για τις αιτίες του προβλήματος και για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Οπως τόνισε στην εισήγησή του ο Γ. Νταφούλης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής του ΚΚΕ, «η μαζική εισβολή στο οικογενειακό τραπέζι, αμφιβόλου ποιότητας προϊόντων συνιστά μια πολύ μεγάλη απειλή δημόσια για τη δημόσια υγεία». Και επισήμανε: «Τεράστιες είναι οι ευθύνες της ΕΕ, καθώς και των ελληνικών κυβερνήσεων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που με τους σχετικούς κανονισμούς και τους φορείς ελέγχου, όπως ο ΕΦΕΤ, προσπαθούν να συγκαλύψουν τα σκάνδαλα, γιατί σχετίζονται με τα συμφέροντα των βιομηχάνων. Ευθύνες έχουν και οι διάφορες κοινωνικές οργανώσεις και οι πολιτικές δυνάμεις που αποπροσανατολίζουν το λαό, γιατί περιορίζουν το πρόβλημα στους ελέγχους, δίχως να θίγουν αυτούς που δημιουργούν τα προβλήματα, αποβλέποντας μόνο στα κέρδη». «Το ΚΚΕ - συνέχισε - πιστεύει ότι το επισιτιστικό πρόβλημα, που αποτελεί το βασικό επιχείρημα των πολυεθνικών για τη χρησιμοποίηση των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στη γεωργία, μπορεί να λυθεί μόνο με ριζικές, κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και όχι με την εναπόθεσή του στα χέρια των μονοπωλίων».

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, στην εκδήλωση, ήταν η εισήγηση του γεωπόνου Τ. Χατζή, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο που γίνεται μια μετάλλαξη, στους κινδύνους που εγκυμονούν τα μεταλλαγμένα προϊόντα και στα συμφέροντα που εξυπηρετούν, ενώ έκανε μια ιστορική διαδρομή στο πώς εμφανίστηκαν και πώς έφτασαν στην Ελλάδα. Καταλήγοντας, τόνισε ότι είναι ζωτικής σημασίας ανάγκη η συνέχιση και η ένταση του αγώνα και η αντίσταση κατά των μεταλλαγμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ