Σάββατο 23 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Προβλέψεις του ... Τριφό

Ο Φρανσουά Τριφό υπογράφει τη σκηνοθεσία της ταινίας επιστημονικής φαντασίας «Φαρενάιτ 451», που θα προβληθεί απόψε στις 23.00 από τη «Βουλή - Τηλεόραση».

Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ρέι Μπράντμπερι. Σε μια φανταστική μελλοντική κοινωνία, το διάβασμα απαγορεύεται και το κάψιμο των βιβλίων το έχουν αναλάβει οι πυροσβέστες. Ενας απ' αυτούς, όμως, υποκύπτει στη γοητεία του διαβάσματος, όταν γνωρίζει μια νεαρή δασκάλα και συγκλονίζεται, όταν βλέπει μια ηλικιωμένη γυναίκα να καίγεται οικειοθελώς ζωντανή με τα βιβλία της. Πρωταγωνιστούν: Τζούλι Κριστ, Οσκαρ Βέρνερ, Σίριλ Κιούζακ.

Από την ΕΤ-1 θα παρακολουθήσουμε τη ρομαντική περιπέτεια εποχής «Ζήτημα ζωής και θανάτου», σε σκηνοθεσία των Μάικλ Πάουελ και Εμεριτς Πρέσμπουργκερ.

Το αεροπλάνο του επισμηναγού Πίτερ Κάρτερ πιάνει φωτιά, ενώ βρίσκεται πάνω από το Στενό της Μάγχης. Ετοιμάζεται να το εγκαταλείψει χωρίς αλεξίπτωτο και συγχρόνως εξομολογείται σε μια νεαρή γυναίκα στον ασύρματο, τις σκέψεις του για την αγάπη και την ποίηση. Πηδάει μέσα στην ομίχλη και πέφτει στη θάλασσα, αλλά, με κάποιο περίεργο τρόπο, ξεβράζεται στη στεριά και γνωρίζει τη νεαρή κοπέλα με την οποία μιλούσε στον ασύρματο και την ερωτεύεται.

Παίζουν: Ντέιβιντ Νίβεν, Κιμ Χάντερ (ΕΤ-1, 21.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ