Σάββατο 23 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Η «θωράκισή» τους υπέρ του ... καταναλωτή

Την προστασία του καταναλωτή με τη ...«θωράκιση των μηχανισμών της αγοράς» ταυτίζει η ηγεσία του συνδέσμου των βιομηχάνων. Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχε προχτές η Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΕΒ με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου, με τον οποίο συζήτησαν και την άποψή τους οι κρατικές προμήθειες να διέπονται από ανάλογες διατάξεις που ισχύουν στην ΕΕ.

Οπως αναφέρει ο ΣΕΒ στην ανακοίνωσή του, «ειδικότερα, συζητήθηκε το θέμα της προώθησης συστήματος δημιουργίας μηχανισμού ελέγχου των επιπτώσεων του νομοθετικού έργου στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και της οικονομίας». Πρόκειται για παλιότερη πρόταση του ΣΕΒ, που θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο - και μετά την ιστορία του «βασικού μετόχου» - μπορεί να ενισχύσει θεσμικά την αναγωγή των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών σε... δημόσιο συμφέρον.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη το νομοσχέδιο για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η αναθεώρηση του «νομοθετικού πλαισίου για τις κρατικές προμήθειες» και η αναμόρφωση του νόμου για τις Ανώνυμες Εταιρίες. Οι βιομήχανοι θεωρούν ότι αυτές οι «σημαντικές πρωτοβουλίες μπορούν να αποδώσουν σημαντικές υπηρεσίες στην ελληνική οικονομία, εφόσον διέπονται από μια σαφή, απλοποιημένη και αντιγραφειοκρατική κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ