Σάββατο 23 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Οξύνεται και στο βαμβάκι η αντιαγροτική πολιτική

Παρέμβαση της ΠΑΣΥ για την πολιτική εξόντωσης των μικρών βαμβακοκαλλιεργητών

Η περικοπή των επιδοτούμενων εκτάσεων βαμβακιού πλήττει τους μικρούς καλλιεργητές

ICON

Η περικοπή των επιδοτούμενων εκτάσεων βαμβακιού πλήττει τους μικρούς καλλιεργητές
Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος των μικρομεσαίων βαμβακοπαραγωγών. Καλεί τους αγρότες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τα όσα κάνουν σε βάρος τους οι κυβερνήσεις της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, όταν βρίσκονται στην εξουσία. Τονίζει, επίσης, ότι όσο θα εφαρμόζονται απαρέγκλιτα οι αντιαγροτικοί κανονισμοί της ΕΕ και της νέας ΚΑΠ, τα αποτελέσματα για τη μικρομεσαία αγροτιά θα είναι ίδια και χειροτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΠΑΣΥ τονίζονται τα ακόλουθα:

«Η περικοπή των επιδοτούμενων εκτάσεων βαμβακιού, που επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ στους μικρομεσαίους αγρότες, για να προσαρμόσει τη βαμβακοπαραγωγή της χώρας στα πλαίσια του αντιαγροτικού κανονισμού, τον οποίο υπερψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δείχνει ότι οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά η αντιαγροτική πολιτική παραμένει και οξύνεται.

Η περικοπή στο βαμβάκι, μαζί με τις περικοπές στα τεύτλα, στη βιομηχανική τομάτα, στο ρύζι κ.α. και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, επιβεβαιώνει ότι στα πλαίσια της ΚΑΠ που οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τη θεωρούν μονόδρομο, δεν μπορεί να αναπτυχθεί η γεωργία σε όφελος του λαού και των μικρομεσαίων αγροτών.

Η ΠΑΣΥ καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, με αφορμή και αυτή την περικοπή, να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για την κυβέρνηση της ΝΔ και την ΕΕ, αλλά και για τη δημαγωγική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ.

Με την πάλη τους μέσα από την ΠΑΣΥ να απομονώσουν τις ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΕΣΑΣΕ και ορισμένα ηγετικά αγροτικά στελέχη της ΝΔ που έβαλαν πλάτη στην προώθηση αυτής της περικοπής και τώρα παριστάνουν τους απατημένους, για να αποφύγουν την οργή των μικρομεσαίων αγροτών.

Με τους αγώνες τους να ανατρέψουν την αντιλαϊκή και παράνομη απόφαση της κυβέρνησης, αλλά και την ΚΑΠ με τις ποσοστώσεις και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας. Ταυτόχρονα, να συμβάλλουν στη διαμόρφωση των πολιτικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή μιας φιλολαϊκής - φιλοαγροτικής πολιτικής. Κι αυτό γιατί όσο στην πολιτική ζωή της χώρας κυριαρχούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που εξωραΐζουν και επιβάλλουν σαν μονόδρομο την ΚΑΠ και τις αναθεωρήσεις της, οι αγώνες θα έχουν περιορισμένα αποτελέσματα και η κατάσταση θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο για τους μικρομεσαίους αγρότες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εχθροί της αγροτιάς δηλώνουν υπερασπιστές της! (2008-11-12 00:00:00.0)
Η ΚΑΠ «θερίζει», ξεσηκωθείτε! (2006-11-18 00:00:00.0)
Η αγροτιά να δώσει μαζικό «παρών» στη Θεσσαλονίκη (2005-09-06 00:00:00.0)
Ορισμένα συμπεράσματα από τις αγροτικές κινητοποιήσεις (2005-02-06 00:00:00.0)
Κάλεσμα αγωνιστικής αντίστασης στους βαμβακοπαραγωγούς (2004-12-03 00:00:00.0)
Με τρακτέρ στους δρόμους (2003-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ