Σάββατο 23 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πρωτοβουλίες συνεννόησης...

Δε λέμε, το πρώτιστο και κοινό ενδιαφέρον τους είναι η αποφυγή της παραπέρα καλλιέργειας των κάθε λογής αντιευρωενωσιακών τάσεων στα λαϊκά στρώματα, με αφορμή τα όσα γίνονται σχετικά με το νόμο περί «βασικού μετόχου». Σίγουρα, όμως, υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα, τα οποία δεν είναι κατ' ανάγκη κοινά. Αλλωστε, τον πρώτο στόχο μπορεί να τον εξυπηρετήσει η κυβέρνηση από μόνη της και ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται. Δε χρειάζεται τη «διακομματική συνεννόηση». Η τελευταία, όμως, είναι απαραίτητη για τα υπόλοιπα, τα όχι κοινά ενδιαφέροντα. Με άλλα λόγια, για το «μοίρασμα της πίτας».

Μιλάμε, για την πρόταση, περί συνεννόησης των δυο μεγάλων κομμάτων, ώστε από κοινού να επεξεργαστούν ένα νέο νόμο «βασικού μετόχου», που «θα είναι συμβατός με την κοινοτική νομοθεσία και θα ικανοποιεί τη σχετική συνταγματική επιταγή», η οποία έγινε τις προάλλες από την «Ελευθεροτυπία». Πρόταση, την οποία έσπευσε να αποδεχτεί ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ενώ η κυβέρνηση κάνει τη ...δύσκολη.

Να κάνουμε μια πρόβλεψη; Η δικομματική συνεννόηση θα γίνει. Ο νέος νόμος θα είναι συμβατός με το ευρωενωσιακό Δίκαιο και, στον έναν ή άλλο βαθμό, θα ικανοποιεί, επίσης, τα μη κοινά ενδιαφέροντα - συμφέροντα των «αντιμαχόμενων» πλευρών. Η μόνη, που θα μείνει ανικανοποίητη, θα είναι η συνταγματική επιταγή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ