Σάββατο 23 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνελήφθη στην Ιταλία ο Απ. Βαβύλης

Στην Μπολόνια της Ιταλίας πιάστηκε χτες ο καταζητούμενος Απόστολος Βαβύλης. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε από Ιταλούς αστυνομικούς. Σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, αφού έχει καταδικαστεί από δικαστήριο της Βενετίας σε επτά χρόνια φυλάκιση για διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Γιώργου Αγγελάκου, ο Α. Βαβύλης εντοπίστηκε από τον τρόπο που συναλλασσόταν και επικοινωνούσε. Δηλαδή, από τις πιστωτικές του κάρτες και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Στην κατοχή του βρέθηκε ελληνικό διαβατήριο με το όνομα Αντώνης Αϊβαλιώτης, το οποίο είχε εκδοθεί το 2003 από τη Νομαρχία Αθήνας. Μαζί του πιάστηκε και η Ιταλίδα που τον φιλοξενούσε στο διαμέρισμά της. Πρόκειται για την 50χρονη Ταντέι Λίτσια.

Ο Γ. Αγγελάκος τόνισε πως στη γειτονική χώρα είχε μεταβεί κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών, ενώ τόσο ο ίδιος, όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης είχαν επικοινωνήσει με ομολόγους τους από χώρες της Ευρώπης και ζήτησαν την ιδιαίτερη «φροντίδα» τους για τη σύλληψη του καταζητούμενου. Οι προσπάθειες της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν κυρίως στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ταϊβάν, την Αλβανία, την Τουρκία και την Ελβετία.

Ο Απόστολος Βαβύλης τη χρονική περίοδο 1994-1996 ήταν προμηθευτής οπλισμού και εξοπλισμού της ΕΚΑΜ, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης. Σε συνέντευξή του στον Μ. Τριανταφυλλόπουλο υποστήριζε ότι είχε συνεργαστεί με τις αστυνομικές αρχές σε υποθέσεις ναρκωτικών. Ωστόσο, είχε κατηγορηθεί τη χρονική περίοδο που κρατούνταν ως υπόδικος στις ελληνικές φυλακές πως είχε εφοδιάσει με ηρωίνη κρατούμενο ο οποίος πέθανε μετά τη χρήση. Εχει ισχυριστεί ότι το 2001 είχε μεταβεί στα Ιεροσόλυμα με εντολή του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, προκειμένου να βοηθήσει στη διαδικασία εκλογής του τωρινού Πατριάρχη Ειρηναίου. Επίσης, έγγραφα της ΕΥΠ τον χαρακτήριζαν πράκτορα της ισραηλινής «Μοσάντ». Τα τελευταία είχαν καταστραφεί το 2000 χωρίς να τηρηθεί η συνηθισμένη διαδικασία. Σύμφωνα με χτεσινή δήλωση του δημοσιογράφου Μ. Τριανταφυλλόπουλου σε τηλεοπτικό κανάλι, ο Βαβύλης έχει «πολύ γερή πλάτη». Πρόκειται για το «Νο 1 της Ισραηλινής Πρεσβείας στις ΗΠΑ» - όχι, πάντως, τον ίδιο τον πρέσβη. Ο Βαβύλης και ο συγκεκριμένος διπλωμάτης έχουν παντρευτεί δύο αδελφές.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του Α. Βαβύλη, Γ. Βλάχος, υπογράμμισε ότι ο πελάτης του «δεν έχει κανένα λόγο να μην πει για όλα όσα του καταλογίζουν».

Εξαλλου ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρας δήλωσε ότι θα ζητηθεί η έκδοση του Α. Βαβύλη στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ