Σάββατο 23 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Αιματηρές μάχες στο Κασμίρ

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.- Ο ινδικός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι σκότωσε 11 «μαχητές» του αποσχιστικού κινήματος στο Κασμίρ. Σύμφωνα με ινδικά και διεθνή ΜΜΕ, οι έξι από αυτούς σκοτώθηκαν, όταν «πέρασαν τη Γραμμή Ελέγχου», που διαχωρίζει τα δύο τμήματα του Κασμίρ, από το υπό πακιστανικό έλεγχο σε αυτό που ελέγχει η Ινδία. Αλλοι πέντε σκοτώθηκαν επίσης κοντά στη Γραμμή Ελέγχου σε μάχη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού. Και, σε μια τρίτη φονική σύγκρουση, δύο μαχητές σκοτώθηκαν στο Πουντς, σε μάχη με στρατιώτες.

Παρά τις μάχες και τις απειλές επιθέσεων, το «καλό κλίμα» στις διμερείς σχέσεις των κυβερνήσεων Μουσάραφ και Σινγκχ δε μοιάζει να διαταράσσεται. «Θετικό» στοιχείο χαρακτηρίζεται από πολιτικούς αναλυτές το ότι η λειτουργία της «λεωφορειογραμμής», που συνδέει τα δύο τμήματα του κρατιδίου συνεχίζεται.

Στο μεταξύ, από την Ινδονησία, ο Πακιστανός στρατηγός - «πρόεδρος» Περβέζ Μουσάραφ έκανε λόγο για την ανάγκη οι «λεπτές πολιτικές διαφορές» να επιλύονται, σε μια υπαινικτική αναφορά στη διαδικασία διαλόγου που συνεχίζει με την Ινδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ