Σάββατο 23 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΡΗΣΗ ΨΥΧΟΤΡΟΠΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
«Υπό την επήρεια» από την εφηβεία!

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

«Χώρα εν υπνώσει» και μάλιστα από την πολύ τρυφερή ηλικία οι Ηνωμένες Πολιτείες... Τα πολύ ισχυρά παυσίπονα που χορηγούνται κατόπιν ιατρικής συνταγής, όπως τα «Vicodin» και «Οxycontin», τα οποία μπορούν να «σε φτιάξουν», κάνουν θραύση ανάμεσα στους εφήβους στις ΗΠΑ. Και πού τα βρίσκουν; Στα συρτάρια των γονιών τους!

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την έρευνα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Drug Free America», που μελετά και καταγράφει τη χρήση ψυχοτρόπων ουσιών από εφήβους και ενήλικους.

Συγκεκριμένα, κατά την 17η ετήσια έρευνα για τη χρήση ψυχοτρόπων από τους εφήβους, ένας στους πέντε κάνουν χρήση ισχυρών παυσίπονων, πολλοί περισσότεροι από αυτούς που δοκιμάζουν «σκληρά» ναρκωτικά, όπως κοκαΐνη, έκσταση, κρακ ή LSD. Παράλληλα, ένας στους 11 κάνει χρήση ευρέως διαδεδομένων φαρμάκων, όπως σιρόπια για το βήχα, για να «φτιαχτεί». Σύμφωνα με την έρευνα το πιο διαδεδομένο είναι «Vicodin», που χρησιμοποιείται από το 18% αυτών που κάνουν χρήση, δηλαδή 4,3 εκατομμύρια εφήβους. Ακολουθεί το «Oxycontin» που χρησιμοποιείται από το 10% και ακολουθούν άλλα, όπως τα «Ritalin» και «Adderall».

Το τραγικότερο και το πλέον επικίνδυνο εύρημα της έρευνας είναι ότι ο κυριότερος λόγος της χρήσης των «αθώων ψυχοτρόπων» είναι ότι «οι έφηβοι έχουν πολύ εύκολη πρόσβαση σε αυτά» και ότι πολύ λιγότεροι από το 50% αυτών αναγνωρίζει ότι «υπάρχει κάποιο ρίσκο ή κίνδυνος στη χρήση τους»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ