Τρίτη 26 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Δεν πάει άλλο»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο κατά της ακρίβειας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποιούν, αύριο, Μ. Τετάρτη, στις 10 το πρωί, οι συνταξιούχοι του Πειραιά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Συνταξιουχικών Σωματείων Πειραιά και γύρω Δήμων Ξηράς και Θάλασσας.

Οπως καταγγέλλει η επιτροπή στο κάλεσμά της, ο τρελός χορός των ανατιμήσεων συνεχίζεται καθημερινά και οι συνταξιούχοι «γινόμαστε μάρτυρες τραγικών γεγονότων. Η φτώχεια, που εξανεμίζει και το τελευταίο λεπτό της σύνταξής μας, αναγκάζει πολλούς να στρέφονται στους άδειους πάγκους των λαϊκών αγορών και άλλους να ανοίγουν το τεφτεράκι, όπως πριν από 50 χρόνια».

Η επιτροπή απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση και υπογραμμίζει: «Ολοι στη συγκέντρωση για να βροντοφωνάξουμε ότι δεν πάει άλλο. Φτάνει πια. Οχι 365 μέρες νηστεία αναγκαστική. Θέλουμε να ζήσουμε. Δώστε πίσω τα κλεμμένα».

Οι συνταξιούχοι, μεταξύ άλλων, διεκδικούν «πάγωμα» των τιμών πλατιάς κατανάλωσης. Κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ. Δημόσια δωρεάν υγεία. 15.000 ευρώ αφορολόγητο εισόδημα. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ