Τρίτη 26 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΡΑ»
Κάλεσμα αντίστασης στο κύμα ακρίβειας

Κλιμάκιο της παράταξης καλεί τους δημότες της πόλης να εντείνουν τον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια που τροφοδοτείται τόσο από την κυβερνητική πολιτική όσο και από τη φορομπηχτική πολιτική του Δήμου Θεσσαλονίκης

Σε αντίσταση και αγώνα ενάντια στο νέο κύμα ακρίβειας στα είδη λαϊκής κατανάλωσης που εντείνεται και από τη φορομπηχτική πολιτική της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης με τις αυξήσεις των δημοτικών τελών, καλεί το λαό της πόλης η Δημοτική Παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα». Με στόχο την ενημέρωση των δημοτών και την κινητοποίησή τους, η Δημοτική Παράταξη, ξεκίνησε χτες και συνεχίζει τις επόμενες μέρες, περιοδείες και εξορμήσεις στις λαϊκές αγορές και στα καταστήματα της πόλης.

Χτες Δευτέρα, κλιμάκιο της παράταξης με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο Αγάπιο Σαχίνη περιόδευσε στη λαϊκή αγορά της Αρτάκης, μοίρασε ενημερωτικό υλικό και συζήτησε με καταναλωτές και παραγωγούς που χτυπιούνται από τη νέα φοροεπέλαση και την ακρίβεια. Μέσα από τη συζήτηση καταγγέλθηκε ότι η φορομπηχτική πολιτική του δήμου μεγαλώνει το πρόβλημα, αφού οι αυξήσεις των δημοτικών τελών τα τελευταία 7 χρόνια ξεπέρασαν το 82,7% και από 1,33 ευρώ που ήταν το 1998 σήμερα πληρώνουν 2,43% ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Γι' αυτό είναι αναγκαίο να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο Δήμο Θεσσαλονίκης ώστε να μπει σε εφαρμογή μια άλλη πολιτική σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων.

Εκφράστηκε ως κοινή διαπίστωση ότι η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τις «τηλεοπτικές εκστρατείες» του υπουργού. Απαιτείται - όπως αναφέρει στο κάλεσμά της η παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα» - ενωμένος και συντονισμένος αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για να μην περάσουν οι νέες αυξήσεις στην έμμεση φορολογία, να παγώσουν τα δημοτικά τέλη και σε μια πορεία να καταργηθούν, να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις της ΕΥΑΘ, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, των πετρελαίων.

Οι περιοδείες θα συνεχιστούν σήμερα στη λαϊκή αγορά της Περρεβού στην Ανω Τούμπα και αύριο στη λαϊκή αγορά του γηπέδου του ΠΑΟΚ. Ενώ παράλληλα θα κλιμακωθεί αντίστοιχη δράση με πρωτοβουλία των μελών της παράταξης σε όλα τα Διαμερίσματα του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ