Τρίτη 26 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ο Φίσερ και το σκάνδαλο με τις βίζες

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-

«Πολιτικό νταβατζή» χαρακτήρισε λίγο - πολύ η γερμανική αντιπολίτευση τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ, κατηγορώντας τον μάλιστα ότι ήταν εγκληματική η «χαλάρωση» των κανονισμών χορήγησης αδειών εισόδου που οδήγησε σε συρροή κακοποιών στοιχείων από την Ανατολική Ευρώπη, κυρίως από την Αλβανία και Ουκρανία, και σε επακόλουθη αύξηση της εγκληματικότητας.

Χτες, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας πέρασε στην αντεπίθεση και κατά την κατάθεσή του ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, κατήγγειλε την αντιπολίτευση για «προπαγάνδα», επιχειρηματολογώντας ότι τα στοιχεία της εγκληματικότητας δε δείχνουν αύξηση της δράσης κακοποιών στοιχείων ουκρανικής καταγωγής. Πάντως, ο Γιόσκα Φίσερ αναγνώρισε μερίδιο ευθύνης για τους χειρισμούς του στην όλη υπόθεση της χορήγησης αδειών εισόδου. «Είμαι υπεύθυνος», δήλωσε για το σκάνδαλο που έχει επιφέρει πλήγμα στην κυβέρνηση και την προσωπική του υπόληψη. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι δεν παραιτείται...

Ο Φίσερ κατηγορείται συγκεκριμένα ότι επέτρεψε τη χαλάρωση των κανονισμών για τη χορήγηση βίζας από τα γερμανικά προξενεία και τις άδειες εισόδου που φέρεται να έλαβαν, μεταξύ άλλων, συμμορίες που επιδίδονταν σε λαθραία διακίνηση ανθρώπων και άλλοι εγκληματίες, μεταξύ του 2000 και του 2002. Κατηγορείται, επίσης, ότι αγνόησε προειδοποιήσεις των αστυνομικών Αρχών και των δικών του διπλωματών για τις συνέπειες αυτής της πολιτικής χαλάρωσης των κανονισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ