Τετάρτη 27 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσπάθειες τρομοκράτησης των αγωνιστών

Σε Κοκκινιά και Νέα Σμύρνη

Φουντώνουν οι προσπάθειες τρομοκράτησης των αγωνιστών που ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τα μονοπώλια και την άγρια αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα. Από το περασμένο Σάββατο μέχρι προχτές μόνο στην Κοκκινιά σημειώθηκαν δύο περιστατικά που προκαλούν όχι μόνο σοβαρότατα ερωτηματικά, αλλά καταδεικνύουν και τους μηχανισμούς που έχουν στηθεί ενάντια στην πάλη του λαϊκού κινήματος.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα το μεσημέρι «άγνωστοι» επιτέθηκαν και έσπασαν την είσοδο των γραφείων της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς και πέταξαν χαρτιά με υβριστικά, αλλά και «προειδοποιητικά» συνθήματα του τύπου «πρέπει να προσέχετε».

Το περασμένο Σάββατο «άγνωστος» τηλεφώνησε από καρτοκινητό σε νεαρή Κνίτισσα και την απείλησε, λέγοντάς της πως ξέρει ποια είναι, πως πρέπει να προσέχει και πως ο ίδιος είναι από τη «Χρυσή Αυγή».

Ερωτηματικά όμως προκαλεί και η στάση της Αστυνομίας, η οποία την περασμένη Δευτέρα κάλεσε στο Αστυνομικό Τμήμα της Νίκαιας ένα συνδικαλιστή, στέλεχος του ΚΚΕ και τον κράτησε επί τρεις ολόκληρες ώρες. Τον άφησε ελεύθερο μόνο όταν αποδείχτηκε πως είχε παραγραφεί κάποια αγορανομική παράβαση που είχε γίνει, σύμφωνα με την Αστυνομία, το 1991. Μόνο που ο άνθρωπος αυτός δε γνώριζε τίποτα για την παράβαση.

Χτες το μεσημέρι ο Γιάννης Πατσιλινάκος, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ και ο Μιχάλης Νουφαρίτσης, γραμματέας της ΚΟΒ Κοκκινιάς, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα της Νίκαιας.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς καταγγέλλει και καταδικάζει την άνανδρη και δειλή επίθεση, αλλά και την προσπάθεια φίμωσης του φιλειρηνικού κινήματος της πόλης, που έχει βαθιές ρίζες και άρρηκτους δεσμούς με όλο το λαό της. Παράλληλα καλεί όλους τους φιλειρηνιστές, δημοκράτες, εργάτες, νέους και ανθρώπους του αγώνα να καταδικάσουν αυτή την άνανδρη και δειλή επίθεση με τη συμμετοχή τους στο κίνημα της πόλης.

Στη Νέα Σμύρνη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, η εκδήλωση - αφιέρωμα για τα 30 χρόνια της Επιτροπής Ειρήνης Νέας Σμύρνης και τα 50 χρόνια της ΕΕΔΥΕ.

Οπως τονίζεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Σμύρνης, «μέσα στα πλαίσια της συστηματικής τρομοκράτησης (χαφιεδοκάμερες, ποινικοποιήσεις δραστηριοτήτων κ.ά.), λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, περιπολικό με αναμμένους φάρους προσπάθησε για δέκα λεπτά να δημιουργήσει ανησυχία στους προσέρχοντες, ενώ την ίδια στιγμή, αστυνομικό όργανο με πολιτικά προσπαθούσε να εκμαιεύσει τον αριθμό των παρευρισκομένων και το περιεχόμενο της εκδήλωσης! Το εν λόγω όργανο εντοπίστηκε άμεσα και μετά από απαίτησή μας αποχώρησε ταυτόχρονα με το περιπολικό.

Είναι σαφές - τονίζεται στο δελτίο Τύπου - ότι η δράση όλων εκείνων που αρνούνται να υπακούσουν και να υποταγούν στις αποφάσεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων είναι αγκάθι στην πολιτική υποταγής που εξασκούν οι ελληνικές κυβερνήσεις και, επομένως, τους είναι ιδιαίτερα ενοχλητική.

Η απάντησή μας είναι δεδομένη. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας αταλάντευτα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους υπηρέτες του. Ο ενθουσιασμός από την καθ' όλα επιτυχημένη εκδήλωσή μας, αλλά και η ακόμα μεγαλύτερη πλαισίωση της Επιτροπής Ειρήνης Νέας Σμύρνης από τους δημότες της πόλης μαςείναι η απάντηση σε εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν να μας τρομοκρατήσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ