Τετάρτη 27 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

«ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΑΝΗΣΥΧΙΑ: «Ο επικεφαλής της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης στην Ιταλία, με συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα "Journal du Dimanche", προειδοποιεί ότι το γαλλικό "όχι" στο Ευρωσύνταγμα θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στην κατάρρευση της Ευρώπης. "Δεν υπάρχει πλέον Ευρώπη. Θα εισέλθουμε σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης. Δε θα προκληθεί απλώς ένα καταστροφικό πρόβλημα για την Ευρώπη, αλλά η ίδια η κατάρρευση της Ευρώπης» (η δήλωση από τον Ρ. Πρόντι /«ΕΘΝΟΣ»).

ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ: «Κατά 48.452 άτομα αυξήθηκε ο αριθμός των Αμερικανών που κρατούνται στις φυλακές των ΗΠΑ, της - κατά πολλούς - πιο δημοκρατικής χώρας του πλανήτη, φτάνοντας τα 2,1 εκατομμύρια κρατουμένων σε ομοσπονδιακά, ή πολιτειακά σωφρονιστικά ιδρύματα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Από τον περασμένο Ιούνιο οι κρατούμενοι αυξήθηκαν κατά 2,3% φτάνοντας τον αριθμό ρεκόρ των 726 κρατουμένων ανά 100.000 κατοίκους (...) εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι ΗΠΑ παρουσιάζουν μεγαλύτερο αριθμό κρατουμένων ανά 100.000 πολίτες από χώρες οι οποίες κατηγορούνται από τις ίδιες τις ΗΠΑ ως απολυταρχικές και παραβαίνουσες τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών τους» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ: «Δε δικαιούται η έγκυος γυναίκα την ίδια ποσοστιαία αύξηση στον μισθό με τους άλλους συναδέλφους τους, ούτε πριμ παραγωγικότητας για το διάστημα που απείχε από την εργασία της λόγω επιπλοκών στην κυοφορία της, με απόφαση του Αρείου Πάγου (...) Ο Αρειος Πάγος δέχτηκε ότι η εγκυμοσύνη και οι επιπλοκές της δεν αποτελούν λόγους "ανωτέρας βίας" καθώς πρόκειται για "καταστάσεις συμβατές με τη φυσιολογική και κοινωνική ζωή"» (η είδηση στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΑΝΘΡΩΠΟ-ΦΥΤΑ: «Τις έντονες αντιδράσεις ειδικών σε όλον τον κόσμο προκαλεί η εισαγωγή ανθρωπίνων γονιδίων σε βρώσιμα φυτά, στην οποία προχώρησαν Ιάπωνες επιστήμονες. Η δημιουργία ...άνθρωπο-φυτών ενισχύει τις παλαιότερες καταγγελίες επιστημόνων που προειδοποιούσαν ότι η γενετική τεχνολογία δημιουργεί "τρόφιμα Φραγκενστάιν"» (η είδηση στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ