Σάββατο 30 Απρίλη 2005 - Κυριακή 1 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Εγκαταστάσεις που υπηρετούν το κέρδος»

Δήλωση του Γεράσιμου Αραβανή, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

«Η κατασκευή τέτοιων τεράστιων εγκαταστάσεων, που θα αξιοποιούνταν μόνο κατ' αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με τη μορφή της ανταποδοτικότητας, είναι πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων». Τα παραπάνω σημειώνει, με δήλωσή του στο «Ρ», ο Γεράσιμος Αραβανής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. «Μιλάμε για εγκαταστάσεις γιγαντιαίες - τόνισε - και ο γιγαντισμός αυτός συνδέεται με το μοντέλο ανάπτυξης του αθλητισμού, που το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του προωθούν στη χώρα μας».

Πρόκειται για «εγκαταστάσεις» - συνεχίζει ο Γερ. Αραβανής - που ενδείκνυνται για την παραγωγή αθλητικού θεάματος, τη διοργάνωση μεγάλων διεθνών διοργανώσεων για εμπορικούς σκοπούς, που θα πουλιούνται δηλαδή ως θέαμα, και θα αυξάνονται η διαφήμιση και τα έσοδα. Δεν πρόκειται, όμως, για εγκαταστάσεις που έχει ανάγκη σήμερα ο ελληνικός λαός, και ιδιαίτερα η νεολαία για την άθλησή της. Γι' αυτό το σκοπό χρειάζεται να υπάρξουν πολλές μικρότερες εγκαταστάσεις για όλα τα αθλήματα, διασκορπισμένες σε όλη την Αθήνα, στο Λεκανοπέδιο, στη χώρα».

Από την άλλη, όμως, τα κενά και οι ελλείψεις στις υποδομές για τον αθλητισμό στη χώρα μας και ιδιαίτερα για το μαζικό λαϊκό αθλητισμό είναι πολύ μεγάλες. «Η υποδομή που άφησε πίσω της η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, που τόσος θόρυβος γίνεται, δημιουργήθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού, που θα πληρώνει για πολλά χρόνια, άρα θα πρέπει να τεθεί στη διάθεσή του και σε καμιά περίπτωση να μην αξιοποιηθεί υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου για την αύξηση των κερδών και τη χειραγώγηση των συνειδήσεων».

Και ο Γερ. Αραβανής, καταλήγει: «Η διεκδίκηση για να αποδοθούν στον ελληνικό λαό οι εγκαταστάσεις και να αξιοποιηθούν από αυτόν και όχι από τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις πρέπει να γίνει πιο μαζική και αποτελεσματική. Παράλληλα, πρέπει να διεκδικηθούν οι πόροι εκείνοι και τα μέσα ως σταθερό ποσοστό στα έξοδα του κρατικού προϋπολογισμού για τον αθλητισμό, που θα δώσει δυνατότητα στη νεολαία να αθληθεί και όχι να τρέχει στα γυμναστήρια. Η διεκδίκηση του αιτήματος αυτού δεν παίρνει αναβολή, πρέπει συνολικά το μαζικό λαϊκό κίνημα και πρωτίστως το εργατικό κίνημα να θέσει τέτοια ζητήματα και να διεκδικήσει όλες τις προϋποθέσεις για μαζικό λαϊκό αθλητισμό»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ