Παρασκευή 29 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005
Με ορμή και αποφασιστικότητα

Κορυφώνεται η δράση των ταξικών δυνάμεων, λίγες μέρες πριν τις 11 Μάη

Τους νεκρούς και τους αγώνες της εργατικής τάξης, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τιμά την Κυριακή, 1 Μάη, το ΠΑΜΕ. Τη μέρα της μεγαλύτερης γιορτής των εργατών, αντιπροσωπεία του Πανεργατικού Μετώπου θα καταθέσει το πρωί στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στον τόπο όπου εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς 200 κομμουνιστές την Πρωτομαγιά του 1944. Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα καταθέσει στεφάνι και στο Πολυτεχνείο, τιμώντας τους νεκρούς της ηρωικής εξέγερσης.

Εντείνονται οι εξορμήσεις

Στο δρόμο για την απεργία της 11ης Μάη και τις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 55 μέχρι στιγμής πόλεις, οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τις εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία του ταξικού γιορτασμού.

Χτες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ περιόδευσαν στα «Κλωστήρια του Λαναρά» στη Νάουσα και κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν τη θέση τους πλάι στο ταξικό κίνημα, να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας και στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που της επιτρέπει ασύδοτη να αυξάνει τα κέρδη της, ξεσκίζοντας τις σάρκες της εργατικής τάξης.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μίλησαν με τους εργαζόμενους στη λήξη κάθε βάρδιας. Μοίρασαν το ενημερωτικό υλικό για την Εργατική Πρωτομαγιά και τους κάλεσαν να δώσουν μαζικά το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 11 Μάη στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Καρατάσου. Μαζί να περπατήσουν στο δρόμο της σύγκρουσης και της ρήξης με την πολιτική που μοιράζει απλόχερα προνόμια και κίνητρα στο κεφάλαιο και σπρώχνει στην ανεργία και τη φτώχεια τους εργαζόμενους, όπως πρόσφατα έκανε με τους 100 απολυμένους της «ΤΡΙΚΟΛΑΝ».

Οι εργαζόμενοι των «Κλωστηρίων Ναούσης», όπως και όλοι οι συνάδελφοί τους στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και του ιματισμού, έχουν συσσωρεύσει τεράστια πείρα από τα παιχνίδια που παίζει η εργοδοσία με τη στήριξη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ζουν ανάμεσα στους χιλιάδες άνεργους της Νάουσας, που μάταια αναζητούν μια θέση εργασίας. Και τώρα βλέπουν την απειλή της ανεργίας να χτυπά και τη δική τους πόρτα. Η εταιρία στο πλαίσιο των σχεδίων της για εσωτερικές αναδιαρθρώσεις θα προχωρήσει σε κλείσιμο και συγχωνεύσεις εργοστασίων και ανακοίνωσε ότι θα μειώσει κατά 30% το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό μέσα από «εθελούσιες» απολύσεις.

Στην Αθήνα

Την ερχόμενη εβδομάδα, το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί τις εξής - ανάμεσα στις άλλες - εξορμήσεις και περιοδείες στην Αθήνα: την Τρίτη 3 Μάη, στο «Δρακουλάκη», στην «Ευρωκάλ», στο «Σκλάβο», στην ΠΥΡΚΑΛ, στα καταστήματα του Περιστερίου, στα τσαγκαράδικα της Καλλιθέας και στα φαρμακεία του κέντρου. Την Τετάρτη 4 Μάη, στη «Φολί - Φολί», στη «Φυρογένης», στην «Κάζης», στα καταστήματα του Αιγάλεω, στο ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ» και στις φαρμακαποθήκες του κέντρου. Την Πέμπτη 5 Μάη, στα καταστήματα στο Ιλιον και την Παρασκευή 6 Μάη στα καταστήματα των Αγ. Αναργύρων και στα ξενοδοχεία «Κάραβελ» και «Χίλτον». Δεκάδες ακόμα εξορμήσεις προγραμματίζονται σε χώρους δουλιάς όπως στους ΟΤΑ, την Υγεία, στις οικοδομές, στα εργοτάξια και αλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ