Παρασκευή 29 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ
Στην Πρωτομαγιά με τις ταξικές δυνάμεις

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 11 Μάη στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, απευθύνει και το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προς όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς.

Το Αγωνιστικό Μέτωπο πραγματοποίησε την Ιδρυτική του Συνέλευση στις 15 Απρίλη στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ενωση Λογιστών. Με προκήρυξή του, που μοιράζεται πλατιά στα ΜΜΕ σημειώνει την αναγκαιότητα, με βάση τη σημερινή κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο χώρο, ενός αγωνιστικού πόλου συσπείρωσης που θα συστρατευτεί με τις ταξικές δυνάμεις, οι οποίες αγωνίζονται για ανατροπή της σημερινής κατάστασης. Το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφων, υπαλλήλων, τεχνικών) είναι ακριβώς «καρπός» της προσπάθειας που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα και εκφράζει τη διάθεση των εργαζομένων να οργανώσουν την πάλη τους συνολικά κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Οπως σημειώνεται στην προκήρυξη, το Μέτωπο «δρα αυτοτελώς μέσα και έξω από τα συνδικαλιστικά όργανα και αγωνίζεται σε οργανωμένη αντιπαράθεση με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες για να αλλάξει ρότα το συνδικαλιστικό κίνημα.

Παλεύει για:

  • Πραγματικά ολόπλευρη και ουσιαστική ενημέρωση, δημοκρατικό δικαίωμα για όλους, συνειδητοποιώντας ότι η υποβάθμισή της κάνει τους εργαζόμενους υποχείρια των αφεντικών των ΜΜΕ και συμβαδίζει με την υποβάθμιση του ρόλου των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
  • Να ανοίξει μέτωπο στα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς στο χώρο μας.
  • Μια δουλιά με ένα μισθό, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας, ενάντια στο απαράδεκτο φαινόμενο της πολλαπλής απασχόλησης, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την ανεργία.
  • Μαζί με το εργατικό ταξικό κίνημα για Δημόσια και Δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση, με αναβαθμισμένες παροχές, χωρίς καμία αφαίρεση κεκτημένων δικαιωμάτων, για δημόσια Παιδεία και Υγεία, για την ειρήνη ενάντια στον ιμπεριαλισμό».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ