Παρασκευή 29 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΑΥΡΙΟ...

ΠΛΗΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ: «Σε υπόμνημα που έχει καταθέσει στην κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών διεκδικεί δυνατότητα αύξησης και μείωσης των ωρών εργασίας με ατομικές συμφωνίες των εργαζομένων και της επιχείρησης (...) επαναφορά της υπερεργασίας από τις 40 στις 43 ώρες την εβδομάδα (...) κατάργηση τριών εργοδοτικών εισφορών: του επαγγελματικού κινδύνου (1%), της εισφοράς για στράτευση (1%) και της εισφοράς 0,15% υπέρ του λογαριασμού για την αφερεγγυότητα του εργοδότη (...) επανεξέταση των επαγγελμάτων που υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά (...) την έκπτωση από τη φορολογία εισοδήματος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων των δαπανών για την επαγγελματική κατάρτιση (...) την άμεση ενεργοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Σύνδεσης της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ... «Ο κ. Πολυζωγόπουλος υπογράμμισε ότι συμπίπτουν σε πάρα πολλά οι αναζητήσεις και οι προτάσεις της ΓΣΕΕ με του ΣΥΝ, αναφέροντας ότι "μπορούμε πράγματι να ενισχύσουμε πιο πέρα αυτή τη συνεργασία"» (το ρεπορτάζ στην ΑΥΓΗ).

ΣΤΟΧΟΠΡΟΣΗΛΩΣΗ: «Αν και το τοπίο είναι μάλλον θολό και δεν υπάρχει εκπεφρασμένη επίσημη και ενιαία κυβερνητική θέση, ο κ. Αλογοσκούφης φαίνεται να ευνοεί τη δημιουργία και τρίτου πυλώνα ασφάλισης, τον οποίο θα καταλάβει η ιδιωτική ασφάλιση» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΕΙΡΜΩΝ: «Το κόμμα είναι ο σωματοφύλακας του κυβερνητικού προγράμματος και θα συνεχίσει να είναι παρόν. Δεν ανοίξαμε εμείς θέμα Ασφαλιστικού, αλλά το συνεχίζουμε. Δεν έπρεπε να ανοίξει η συζήτηση τη Μεγάλη Τρίτη, γιατί δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς με Γολγοθάδες και εβδομάδες των Παθών» (ο γραμματέας της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκης/ ΤΟ ΒΗΜΑ)

Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΜΑ: «Ανακαινίστηκε το Σαββατοκύριακο η είσοδος του υπουργείου Οικονομίας στην οδό Νίκης (...) η νέα μοδάτη είσοδος πήρε προχθές το βάπτισμα του πυρός, ή μάλλον των γιαουρτιών (...) στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι το ΚΚΕ θα κοντράρει στην υπόθεση του Ασφαλιστικού (...) σε προσεχείς συνεδριάσεις δε θα ανακοινώνεται εκ των προτέρων αν θα προσέρχονται υπουργοί (...) ελπίζω να μην αρχίσουν να αλλάζουν διαρκώς την τοποθεσία ώστε να παραπλανήσουν το ΠΑΜΕ, που λειτουργεί με ακτιβιστική λογική» (ο Μικροπολιτικός στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ