Πέμπτη 5 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συνάντηση... για τα μάτια των αγροτών

Στου Μαξίμου πετάχτηκε για μια ακόμα φορά χτες ο Μπασιάκος, προκειμένου να φανεί το μέγιστο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τον αγροτικό τομέα...

Το τι ακριβώς συζητήθηκε δεν έγινε φυσικά γνωστό. Βέβαια, αμέσως μετά τη συνάντηση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε δηλώσεις στοχοπροσήλωσης της κυβέρνησης της ΝΔ στις αντιαγροτικές εντολές της νέας ΚΑΠ. Είναι ανάγκη να προετοιμάσουμε τον αγρότη στο νέο περιβάλλον δήλωσε γενικόλογα ο Μπασιάκος. Πράγμα που σημαίνει ότι, μικρομεσαίοι αγρότες... άντε γεια. Γιατί το νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον της νέας ΚΑΠ και του ΠΟΕ δε σηκώνει μικρά ψαράκια, σηκώνει μόνο μεγαλοκαρχαρίες. Αλλά η κυβέρνηση, που γνωρίζει πολύ καλά τι ακριβώς θα συμβεί τα επόμενα χρόνια, επέλεξε να εμπαίζει τους μικρομεσαίους αγρότες, όπως ακριβώς έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα ο Μπασιάκος αναφέρθηκε και στο θέμα του βαμβακιού, πιπιλίζοντας τη «γαλάζια» προπαγανδιστική καραμέλα ότι δόθηκε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά η επιστροφή της επιδότησης και «καταπίνοντας» όλα τα άλλα προβλήματα, που προκάλεσε η ακολουθούμενη πρακτική εφαρμογής από τη ΝΔ του καταστροφικού κανονισμού, που ψήφισε στην ΕΕ η προηγούμενη κυβέρνηση. Και δε νομίζουμε πως ο Μπασιάκος πιστεύει κιόλας πως το όλο πρόβλημα αφορά «το 3% της εκτάσεως της βαμβακοκαλλιέργειας και το οποίο ανακατανεμήθηκε»... όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ