Πέμπτη 5 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Ο,τι πουν οι Αμερικανοί

Θα «ήταν ευχή να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις» για το Κυπριακό, κάτω από την «ομπρέλα» του ΟΗΕ και τις υπηρεσίες του ΓΓ του, δήλωσε χτες ο Χρ. Παπουτσής μετά τη συνάντησή του με την αναπληρωτή βοηθό ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Λόρα Κένεντι.

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, έδωσε εκ νέου τα διαπιστευτήρια του κόμματος του στις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ουσιαστικά ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίζει να στηρίζει τα σχέδια των ΗΠΑ για την... επίλυση του Κυπριακό, όπως ακριβώς έκανε και την περίοδο του δημοψηφίσματος στην Κύπρο που άσκησε όλες του τις πιέσεις προκειμένου ο κυπριακός λαός να αποδεχτεί το αμερικανόπνευστο σχέδιο Ανάν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χρ. Παπουτσής διαβεβαίωσε τη Λ. Κένεντι ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει τις προσπάθειές του και από τη θέση της αντιπολίτευσης για «να ενθαρρύνει πρώτα απ' όλα την ελληνική κυβέρνηση να έχει πιο ενεργό ρόλο στην εξωτερική πολιτική», αλλά «και τις πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο προκειμένου να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την εξεύρεση μιας λύσης»... Μάλιστα την ενημέρωσε ότι «σ' αυτήν την κατεύθυνση, μια αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί την Κύπρο», μέσα στο Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ