Πέμπτη 5 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Βγάλε το δάχτυλο...

... απ' το στόμα!

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Η ιστορία με την Ισπανίδα ...«Λαλιώτη», παραπέμπει στην ιστορία του Χότζα που αφού τρέλανε το φουκαρά λέγοντάς του να βάζει κάθε μέρα κι ένα ζώο στο δωμάτιο που έμενε όλη η οικογένεια, στο τέλος εισέπραξε και ευχαριστώ για τη συμβουλή του να βγει έξω η κότα!

Η ιστορία της σοσιαλδημοκρατίας βρίθει από παραδείγματα διαχείρισης τέτοια που να επιτρέπουν στον καπιταλισμό όχι μόνο να επιβιώνει αλλά και να εισπράττει χειροκρότημα από τα θύματά του.

Το «νέο» φρούτο είναι η «αριστερή» ανταγωνιστικότητα. Παλιό - παμπάλαιο είναι, δηλαδή. Απλώς ο Ντελόρ το παρουσίασε πριν από 11 χρόνια ως νέο κι από τότε έρχεται και ξανάρχεται, όσο η κρίση βαθαίνει.

Πρέπει να θες να πιπιλάς το δάχτυλο για να δεχτείς ως «βάση συζήτησης» τα όσα αισχρά αξιώνουν αθώα - αθώα να συζητήσεις.

Εχουν ήδη στήσει μνημείο υπέρ αυτών που συνεργάστηκαν με τα Ες - Ες. Και βγαίνουν σήμερα βλάσφημα να δηλώσουν ότι η γερμανική κατοχή ήταν πταίσμα μπροστά στην κατοχή από την ΕΣΣΔ! Που να σηκωθούν τα εκατομμύρια των νεκρών και να τους πάρουν σβάρνα με το δρεπάνι! Αλλά, αυτά τα τσογλάνια - πρόεδροι, λέει, «Δημοκρατιών», είναι ισότιμοι εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ναι, αυτήν την ιμπεριαλιστική ένωση που κάτι «αριστερούληδες» θέλουν να μας παρουσιάσουν περίπου ως πρόπλασμα της Ευρώπης των λαών!

Πρέπει να 'σαι πολύ κωθώνι, αν δεν είσαι πράκτορας, για να τραγουδάς μια μέρα για τον «ήρωα της εργατικής τάξης» (Μάριαν Φεϊθφούλ) και την άλλη μέρα να ταυτίζεσαι με την κυρία του οίκου μόδας που λέει στους Γάλλους «μη διαβάσετε τις 800 σελίδες, μόνο ψηφίστε ναι». Ετσι εν λευκώ έχουν περάσει αίσχη και αίσχη και μετά σου ζητάνε και το λόγο γιατί δεν πρόσεχες την ώρα που νόμιζες ότι μετέχεις σε ένα αθώο καλλιτεχνικό «γκαλά».

Δεν έχουν ιερό και όσιο πέρα από τα κέρδη τους. Εστησαν ολόκληρο θέατρο μ' ένα βαπόρι στο οποίο υποτίθεται ότι είχε ξεσπάσει ανταρσία. Κινήθηκε στρατός για να αντιμετωπίσει την απειλή. Και βγήκαν μετά και ομολόγησαν ότι ήταν αντιτρομοκρατική άσκηση. Σκέψου λίγο τι σημαίνει αυτό για την απεργία που θα θελήσεις να κάνεις αύριο στη ΔΕΗ.

Εχει δίκιο ο δάσκαλος: Αυτό το σύστημα μόνο με ένα αντισύστημα μπορεί να αναχαιτιστεί. Κι αυτό σημαίνει δουλιά πολλή και παρακαλώ βγάλτε το δάχτυλο απ' το στόμα όσοι ακόμα αναζητάτε λάθη στους εργάτες που βάζουν στόχο να πάρουν αυτοί την εξουσία που τους ανήκει.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επανόρθωση (2013-03-27 00:00:00.0)
Ελα να Δεις (2009-08-27 00:00:00.0)
Για το... απόρρητο, ρε γαμώτο! (2008-01-11 00:00:00.0)
Υποκριτική καταδίκη (2006-12-01 00:00:00.0)
Στο ρυθμό των ΗΠΑ (2003-09-28 00:00:00.0)
Εις υγείαν (2000-08-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ