Πέμπτη 5 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τραυματίστηκε εργάτης

Τραυματισμός εργαζόμενου σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Δημητρίου, τη διοίκηση του οποίου έχει καταγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου για έλλειψη μέτρων ασφάλειας και υγιεινής.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 25 Απρίλη ο 32χρονος εργαζόμενος Θ.Π., μετά από εκδήλωση στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο, ενώ προσπαθούσε να κατεβάσει ένα δίχτυ που είχε τοποθετηθεί για τις ανάγκες της εκδήλωσης, έπεσε από σκαλωσιά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Ο εργαζόμενος - τον οποίο βρήκαν λιπόθυμο συνάδελφοί του ύστερα από περίπου από μια ώρα - μεταφέρθηκε στο κρατικό νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς» όπου διαπιστώθηκε ότι είχε χτυπήσει στο κεφάλι και στα άκρα.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων Μ. Ντούρο, μέχρι χτες το πρωί ο τραυματισμός του εργαζόμενου δεν είχε δηλωθεί στο αρμόδιο Κέντρο Επιθεώρησης Επαγγελματικού κινδύνου (υπάγονται στο υπουργείο Απασχόλησης), κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει αμέσως μετά το συμβάν.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που αναμενόταν να γίνει αργά χτες το βράδυ, η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Αγίου Δημητρίου», με αφορμή το νέο εργατικό «ατύχημα», θα έθετε το ζήτημα των ευθυνών της δημοτικής αρχής για την παραβίαση του πενθήμερου και τη μη εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο δήμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ