Πέμπτη 5 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Με όλες τις δυνάμεις στην τελική ευθεία

Ούτε λεπτό για χάσιμο! Εξι μόλις μέρες πριν τις 11 του Μάη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουν με αποφασιστικότητα τη μάχη της απεργίας και των πρωτομαγιάτικων απεργιακών συγκεντρώσεων σε 55 πόλεις όλης της χώρας. Για να φτάσει το μήνυμα του ανυποχώρητου ταξικού αγώνα σε κάθε εργάτη και εργάτρια. Για να νεκρώσουν στις 11 του Μάη όλα τα γιαπιά, τα καταστήματα, τα γραφεία, κάθε χώρος δουλιάς. Για να πάρουν τα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης και των βιομηχάνων αποστομωτική απάντηση από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Με καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κάνουν τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς δική τους υπόθεση. Το ένα μετά το άλλο τα ταξικά Συνδικάτα παίρνουν απόφαση για 24ωρη απεργία στις 11 του Μάη, προγραμματίζουν εκδηλώσεις προς τιμήν της κορυφαίας γιορτής της εργατικής τάξης, οργανώνουν τη μαζική τους κάθοδο στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις. Το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ, με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, γίνεται καθημερινά αντικείμενο συζήτησης στα εργοστάσια, στις εργατογειτονιές, σε κάθε χώρο που εξορμούν οι ταξικές δυνάμεις.

Σήμερα, Πέμπτη, οι περιοδείες στην Αθήνα συνεχίζονται στα καταστήματα στο Ιλιον, στα καταστήματα «Ινφοτέ» του Ρέντη και του Πειραιά, στα εργοστάσια μετάλλου στην Ελευσίνα, στα εργοστάσια «Λάντα», «Μεβάκο», «Ζαχαρόπουλος», «Γαβαλάς», στις επιχειρήσεις «Ρωμαίος», «Μαρμαράς», «Ελλινάλ», «Λεμονής», «Ελίτ», στην ΕΣΔΚΝΑ, στους εργάτες των Δήμων Ελευσίνας και Ηλιούπολης, στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Αθήνας, στις Εφορίες του κέντρου, στα Τελωνεία του Πειραιά, στα γιαπιά των νοτιοανατολικών συνοικιών, στο υπουργείο Πολιτισμού στην Ακρόπολη και στο Φωταέριο Αθήνας. Αύριο, Παρασκευή 6 του Μάη, στα καταστήματα των Αγ. Αναργύρων, στους εργάτες τω Δήμων Μάντρας Αττικής, Ελληνικού, Δάφνης και Αλίμου, στο παράρτημα του ΥΠΕΧΩΔΕ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στις επιχειρήσεις «Αλουέτ», «Μπουρνάζος», στο Δημαρχείο της Αθήνας, στη «Shell» και στην BP στη Δραπετσώνα και στο Πέραμα και στα ξενοδοχεία «Κάραβελ» και «Χίλτον».

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται και οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, οι απεργοί εργάτες θα συγκεντρωθούν στις 10 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος, απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε για τις 10 το πρωί στο άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά την ίδια ώρα στην πλατεία Κοραή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από τα ξημερώματα στη μάχη της περιφρούρησης (2019-10-04 00:00:00.0)
Καθημερινή μάχη για την επιτυχία της απεργίας (2011-02-15 00:00:00.0)
Φουντώνει το απεργιακό ποτάμι (2006-03-09 00:00:00.0)
Κανένας στη δουλιά, όλοι στον αγώνα! (2005-07-23 00:00:00.0)
Κανένας αύριο στην οικοδομή (2005-06-28 00:00:00.0)
Με ορμή και αποφασιστικότητα (2005-04-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ