Πέμπτη 5 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ»
Απαγόρευσαν την είσοδο σε συνδικαλιστές

Πλήρη κάλυψη στην εργοδοσία από την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας

Σαν «κράτος εν κράτει» λειτουργεί και συμπεριφέρεται η διοίκηση του ξενοδοχείου «Ιντερκοντινένταλ», με την πλήρη ανοχή και στήριξη των αρμόδιων κυβερνητικών αρχών. Χτες, το μεσημέρι η διοίκηση, διά της προσωπάρχη του ξενοδοχείου Μ. Ψαρού, απαγόρευσε, παράνομα, την είσοδο στο ξενοδοχείο σε κλιμάκιο συνδικαλιστών του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας στο πλαίσιο περιοδείας για την ενημέρωση των εργαζομένων ενόψει της 24ωρης απεργίας την ερχόμενη Τετάρτη 11 Μάη. Οι συνδικαλιστές του σωματείου θα βρεθούν και σήμερα στο ξενοδοχείο και θα επιβάλλουν στην πράξη το δικαίωμά τους να βρεθούν και να μιλήσουν με τους εργαζόμενους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κ. Σωτηροπούλου, προϊσταμένη της αρμόδιας Επιθεώρησης Εργασίας, βεβαίωσε την προσωπάρχη, Μ. Ψαρού, ότι σωστά απαγορεύει την είσοδο, κατά δήλωση της δεύτερης προς τους συνδικαλιστές! Το δε υπουργείο Απασχόλησης διά των αρμόδιων εκπροσώπων του κατέφυγε σε δήθεν συστάσεις προς τη διοίκηση του ξενοδοχείου, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι πολιτική πλήρους στήριξης των συμφερόντων των ξενοδόχων σε βάρος των εργαζομένων.

«Η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση αποτελεί κατάκτηση του εργατικού κινήματος και πίσω από αυτό το δικαίωμα δεν πρόκειται να κάνουμε», τονίζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ» «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

«Θα περιφρουρήσουμε τα ταξικά μας σωματεία, επιβεβαιώνοντας στην πράξη την ταξική μας ενότητα και θα δώσουμε την απάντηση που αρμόζει σε όσους προσπαθούν να μας γυρίσουν στα χρόνια του εργασιακού μεσαίωνα. Ολοι να συμμετέχουμε στην απεργία της Πρωτομαγιάς», καταλήγει.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει ως προκλητική, απαράδεκτη, παράνομη και αντιδημοκρατική τη στάση της διεύθυνσης του ξενοδοχείου. «Επιδιώκουν - σημειώνει - να περιορίσουν, να καταργήσουν συνδικαλιστικές και άλλες δημοκρατικές ελευθερίες που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες της τάξης μας. Θέλουν να επιβάλλουν τη δική τους δημοκρατία αυτή της "άκρας του τάφου σιωπής". Δηλώνουμε ότι δε θα το επιτρέψουμε ΠΟΤΕ»!

«Ολες και όλοι να δώσουμε μαζική απάντηση με την καθολική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 11 Μάη και στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί. Να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Να ανατρέψουμε τα σχέδια για κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου, τα σχέδια για σύνταξη στα 70 χρόνια, για την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Να διεκδικήσουμε αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ