Πέμπτη 5 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Σύλληψη «ηγετικού στελέχους» της «Αλ Κάιντα»

...συγχαρητήρια από τον Μπους

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.- Τον «τρίτο τη τάξει» στην ιεραρχία (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα) της οργάνωσης «Αλ Κάιντα» ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν οι αρχές του Πακιστάν μετά από «μάχη» στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, που γειτνιάζει με το Αφγανιστάν. Η κυβέρνηση του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι ο Αμπου Φάρατζ αλ Λίμπι, Λιβανέζος υπήκοος, «ενορχήστρωσε» τις δύο από τις τρεις απόπειρες εναντίον του στρατηγού - «προέδρου» Περβέζ Μουσάραφ - ισχυρισμός τουλάχιστον αμφισβητούμενος, καθώς η μία προϋπέθετε συνεργασία από τις τάξεις του στρατού. Η σύλληψη, υποστήριξε ακόμη η κυβέρνηση του Σαουκάτ Αζίζ υπό τον Μουσάραφ, δείχνει (;) ότι οι αρχές «βρίσκονται στο σωστό δρόμο» για τη σύλληψη του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Από την Ουάσιγκτον ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ου. Μπους χαρακτήρισε τη σύλληψη «κρίσιμη νίκη στον πόλεμο κατά του τρόμου», προσθέτοντας ότι ο αλ Λίμπι «ήταν σημαντικός στρατηγός του μπιν Λάντεν». Ωστόσο η αξία της σύλληψης του αλ Λίμπι - για το κεφάλι του οποίου η Ουάσιγκτον έδινε 5 εκατ. δολάρια - και άλλων 11 υπόπτων υπερδιογκώθηκε, με δηλώσεις του ίδιου του Αμερικανού Προέδρου και του επιτελείου του περί «αποσύνθεσης του δικτύου» της «Αλ Κάιντα».

Πάντως - για τις ανάγκες του σόου του αέναου αντιτρομοκρατικού πολέμου - ο Μπους είπε μεν πως «συγχαίρω λοιπόν την κυβέρνηση του Πακιστάν για την αποτελεσματική συμμετοχή της στον αντιτρομοκρατικό πόλεμο», αλλά πρόσθεσε πως «η μάχη συνεχίζεται, θα παραμείνουμε στις επάλξεις μέχρι να νικήσουμε ολοκληρωτικά την οργάνωση "Αλ Κάιντα"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ