Κυριακή 8 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Στην Αργεντινή το Παγκόσμιο

Εντυπωσιακή παρουσία των 10χρονων Ελλήνων στη Χαλκιδική

Τρία ισχυρά «Κ» του παρελθόντος λίγο πριν την έναρξη του πρώτου ματς. Από αριστερά, Κάρποβ, Καμπομάνες και Κασπάροβ!
Τρία ισχυρά «Κ» του παρελθόντος λίγο πριν την έναρξη του πρώτου ματς. Από αριστερά, Κάρποβ, Καμπομάνες και Κασπάροβ!
Μετά από μεγάλες προσπάθειες της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (να βρεθεί οριστική λύση στις αποφάσεις της Πράγας σχετικά με την ενοποίηση του παγκόσμιου σκακιού και την ανάδειξη του επίσημου παγκόσμιου πρωταθλητή της FIDE), διοργανώτρια χώρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος είναι η Αργεντινή. Η εμμονή του Γκάρι Κασπάροβ (δε γνωρίζουμε, βέβαια, πώς θα αντιδράσει τώρα - μετά την ανεύρεση του διοργανωτή και την αναγγελία των συνολικών χρηματικών επάθλων - ο ισχυρότερος ΕΛΟύχος του κόσμου...) να μην αγωνιστεί στο μέλλον ανησυχεί ιδιαίτερα τη FIDE για το ενδεχόμενο άρνησης συμμετοχής στο παγκόσμιο και από τον Βλαντιμίρ Κράμνικ! Ανεξάρτητα απ' όλα αυτά, η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν αναβάλλει πλέον τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και για ό,τι άλλο προκύψει θα αποφασίσει την ερχόμενη βδομάδα στη συνεδρίαση του προεδρείου της στο Κατάρ.

Στην Αργεντινή - 27 του Σεπτέμβρη έως 16 του Οκτώβρη 2005 στο Σαν Λούις - θα αγωνιστούν σε διπλές συναντήσεις οι κορυφαίοι: 1. Ρουστάμ Καζιμτζάνοβ, πρωταθλητής κόσμου, 2670 ΕΛΟ, 2. Μάικλ Ανταμς, ο Αγγλος διεκδικητής στη Λιβύη, 2737, 3. Βλαντιμίρ Κράμνικ (Ρωσία 2753), 4. Πίτερ Λέκο (Ουγγ. 2763), 5. Σβίντλερ - στη θέση του Κασπάροβ - (Ρωσία 2725), 6. Βισβανάθαν Ανάντ (Ινδία 2785), 7. Βεσελίν Τοπάλοβ (Βουλγ. 2778), 8. Αλεξάντερ Μορόζεβιτς (Ρωσία 2717). Αναπληρωματικοί: Τζούντιθ Πόλγκαρ (Ουγγ. 2732) και Αλεξέι Σίροβ (Ισπανία 2714).

-- Στον 4ο γύρο του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος, στη Χαλκιδική, οι 10χρονοι Ελληνες σκακιστές Κώστας Λιοδάκης και Παναγιώτης Παπαδόπουλος είχαν 4 βαθμούς, επιτυχία 100%!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ