Κυριακή 8 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νασίκας ο «Αλβανοφάγος»

Με ωμούς εκβιασμούς και τρομοκρατικές απειλές για απέλαση, επιχειρεί ο Θ. Νασίκας - αγροτοσυνδικαλιστής της γνωστής «παρέας Κοκκινούλη», στέλεχος της ΝΔ και δήμαρχος Τυρνάβου - να εξαναγκάσει τους αλλοδαπούς εργάτες ν' αποδεχτούν μικρότερο μεροκάματο για τη δουλιά τους στα κτήματα της περιοχής. Επικαλούμενος το γεγονός ότι το εισόδημα των αγροτών έχει μειωθεί δραματικά, απαιτεί από τους Αλβανούς να μετατραπούν σε κολίγους και να σκύψουν το κεφάλι, απεμπολώντας τα δικαιώματα και τα δίκια τους.

Και, βεβαίως, δεν το κάνει επειδή τον έπιασε ο πόνος για τους μικρομεσαίους αγρότες, αλλά για ν' αποπροσανατολίσει τους συντοπίτες του, ώστε να μη βλέπουν τον πραγματικό εχθρό τους, την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει και η κυβέρνηση του κόμματός του, όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ.

Ο Θ. Νασίκας επιχειρεί να προκαλέσει αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους αγρότες της περιοχής του και στους αλλοδαπούς εργάτες και να δημιουργήσει κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού. Κι ούτε αυτό είναι τυχαίο, καθώς οι ενέργειές του κινούνται στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την εμπέδωση κλίματος αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας, με πρώτα θύματα τους οικονομικούς μετανάστες. Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτός ο άνθρωπος εμφανιζόταν σαν «αγωνιστής» και ψηφίστηκε για δήμαρχος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ