Σάββατο 7 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Σε αγωνιστικό αναβρασμό

Σε αγωνιστικό αναβρασμό, με περιοδείες και εκδηλώσεις, ώστε το ταξικό μήνυμα της πρωτομαγιάτικης απεργιακής συγκέντρωσης στις 11 του Μάη να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργασιακούς χώρους, βρίσκονται οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Στα Γιάννενα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουν ήδη πραγματοποιήσει δεκάδες εξορμήσεις στη ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ, στη ΔΩΔΩΝΗ, στον ΠΕΤΣΙΟ, στην ΠΙΝΔΟΣ, στο ΤΟΠ, σε δημόσιες υπηρεσίες και σούπερ μάρκετ. Στην Πρέβεζα, έγιναν περιοδείες στον ΟΤΕ, στην Εφορία, στη ΔΕΗ και τα ΕΛΤΑ, ενώ προγραμματίζονται εξορμήσεις στα σούπερ μάρκετ και τη Δευτέρα στο ΙΚΑ και στο Νοσοκομείο της πόλης. Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει στις 10 μήνα, στις 7 μ.μ., στο Θεοφάνειο αντιπολεμική έκθεση φωτογραφίας και συναυλία.

Στην Αρτα, γίνονται εξορμήσεις στην πόλη και στους γύρω δήμους και θα πραγματοποιηθούν περιοδείες στην ΙΟΝ, στην ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ και στις πρώην ΔΕΚΟ, ενώ θα γίνουν και συγκεντρώσεις με ομιλίες σε συνοικίες της πόλης (Πραμαντιώτικα, Γουρνά), στις 10 και 11 Μάη, αντίστοιχα.

Στη Λευκάδα, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, θα διοργανωθεί την Τρίτη 10 του Μάη, στις 9.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, συναυλία με τον Γ. Ανδρεάτο, ενώ πραγματοποιούνται εξορμήσεις σε εμπορικά καταστήματα, στην Εφορία, στο Ταχυδρομείο και σε ΟΤΕ, ΔΕΗ.

Μεγάλη ανταπόκριση βρίσκει το απεργιακό κάλεσμα, που απευθύνουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στους οικοδόμους στη Θεσπρωτία για την απεργία στις 11 Μάη, ενώ θα ενταθούν οι εξορμήσεις τις επόμενες μέρες στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ.

Στην Κέρκυρα οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουν «οργώσει» στην κυριολεξία τα ξενοδοχεία, τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα.

Στο Αγρίνιο, ανάμεσα στις άλλες, έχουν πραγματοποιηθεί περιοδείες στα εργοστάσια ΦΛΩΡΑ και ΡΥΖΑΓΚΡΙΝΟ, στο ΚΤΕΛ. Εξορμήσεις προγραμματίζονται ακόμα σε δημόσιες υπηρεσίες, στην Εφορία και το Νοσοκομείο της πόλης. Στις 10 του μήνα, η Επιτροπή Νέων του ΕΚΑ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στην πλατεία Δημοκρατίας, στις 9 το βράδυ, για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Συμπορεύονται οι ΕΒΕ

«Εμείς οι μικροί, αυτοαπασχολούμενοι έμποροι, απεργούμε μαζί με τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους συμμάχους μας, εργάτες, αγρότες, σπουδαστές, ενάντια στην αντιλαϊκή επέλαση, με προοπτική την ανατροπή της σημερινής βαρβαρότητας, για καλύτερες μέρες για το λαό μας. Κοινός μας αντίπαλος είναι οι υποστηρικτές του μεγάλου κεφαλαίου και οι υποστηρικτές του». Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, στην ανακοίνωση - κάλεσμα για την Πρωτομαγιά και προσθέτει: «Απεργούμε την Τετάρτη 11 Μάη, τιμώντας την Πρωτομαγιά. Δίνουμε το δικό μας "παρών" στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις των εργαζομένων. Γυρίζουμε την πλάτη στον κυβερνητικό συνδικαλισμό των πλειοψηφιών ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ