Σάββατο 7 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προσκλητήριο για πανεργατικό ξεσηκωμό

«Ολοι στην απεργία, όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου. Είναι η καλύτερη απάντηση στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση και στα κόμματα του ευρωμονόδρομου που τη στηρίζουν υλοποιώντας τις επιλογές της ΕΕ». Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης σάλπισε το προσκλητήριο για την πανεργατική συμμετοχή στον αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Ο Α. Τζέκης περιόδευσε χτες το πρωί στο εργοτάξιο του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, όπου αυτή την περίοδο εργάζονται περίπου 200 οικοδόμοι οι οποίοι απασχολούνται μέσω εργολάβων στην κοινοπραξία των κατασκευαστικών εταιριών που έχει αναλάβει το έργο.

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων, Α. Κωστόπουλο, ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε στους εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν στην καντίνα του εργοταξίου την ώρα του διαλείμματος.

Αναφέρθηκε στη νέα αντεργατική καταιγίδα μέτρων που έρχεται για να σαρώσει ό,τι απέμεινε όρθιο από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Αναφέρθηκε στις ευθύνες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών που μέσα από τα τραπέζια του «διαλόγου» βάζουν πλάτη και στηρίζουν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. «Μας τα ζητάνε όλα πίσω. Θα τα δώσουμε; Εμείς λέμε όχι», είπε, και οι εργάτες συμφώνησαν πως πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και συσπειρωμένοι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, πλάι στο ΠΑΜΕ, να δυναμώσουν τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΠΑΜΕ παντού

Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι την Τετάρτη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη είναι αποφασισμένες να μεταφέρουν το κάλεσμα για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς με την καθολική συμμετοχή στην απεργία σε όλους τους χώρους δουλιάς. Ηδη υλοποιούν ένα πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών προσαρμοσμένο σ' αυτή την ανάγκη. Καθημερινά μπαίνουν σε δεκάδες χώρους δουλιάς.

Ενδεικτικά, μόνο χτες περιόδευσαν σε χώρους της ΔΕΗ (πρακτορείο Λευκού Πύργου, Περιφερειακό Τμήμα Οικονομικού Ελέγχου, Περιφερειακή Αποθήκη Αγχιάλου, Υποτομέα Μετρητών και Οργάνων), στα καταστήματα του ΟΤΕ σε Τούμπα, Χαριλάου και Ε. Ρωστάν, σε τράπεζες, στα αμαξοστάσια του ΟΑΣΘ σε Φοίνικα και Σταυρούπολη, σε 27 σταθμαρχεία του ΟΣΕ, στο λιμάνι, στα εργοστάσια Ευθυμιάδη, ΧΑΞΜΑΝ, «Κάρτον Πακ» και στα Βιομηχανικά αέρια, στο καπνεργοστάσιο του Μιχαηλίδη στη Σίνδο, στις εταιρίες πληροφορικής στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στα καταστήματα της ΚΑΡΦΟΥΡ στην Ευκαρπία, του Πράκτικερ και στα Κου Κου Πυλαίας.

Στο μεταξύ, στο πλευρό της εργατικής τάξης παίρνουν τη θέση τους και οι ΕΒΕ. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους να κλείσουν τα καταστήματά τους την Τετάρτη 11 του Μάη και να συντονίσουν τη δράση τους με τους φορείς των άλλων λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Την ίδια ώρα σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ καλούν ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών Δερμάτινων και Γουναρικών και ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Επιπλοποιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ